İzmir Barosu “Yargıda Şeffaflığa İlişkin Avukatlar Çalıştayı” düzenliyor

İzmir’de 'Yargıda Şeffaflık Çalıştayı'

BİRGÜN / İZMİR

İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, 22-23 Aralık 2018 günlerinde “Yargıda Şeffaflığa İlişkin Avukatlar Çalıştayı” düzenleyeceklerini duyurdu.

İzmir Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştayın başlığını “ Biz olmadan olmaz!” olarak belirlendiğini kaydeden Av. Yücel, çalıştaya Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve bütün baroların davet edildiğini söyledi.

Yargıda şeffaflık görüşmelerine bir avukat ya da baronun çağrılmadığını, alınan bütün kararların avukatlar ve barolar dışında alındığını belirten Av.Yücel, avukatların muhataplarınca yok sayıldığını kaydederek şunları söyledi:

“Adliye girişlerinde avukatların hakim savcı girişlerinden ayrı tutulması, adliye otoparklarından faydalanmak konusunda adliye personelinden sonra gelmemiz, adliyenin idaresinde söz hakkımız olmaması ve yaşadığımız daha nice sorun muhataplarımız nezdinde yok sayılmaya çalışıldığımızın açık bir göstergesidir.”

Yargıda şeffaflığın avukatlar dışında konuşulmasına, yargı sorunları tartışılırken görüşlerinin alınmıyor oluşuna izin vermeyeceklerini belirten Av. Yücel, avukatları ve baroları çalıştaylarına davet ettiklerini belirterek, “Sorunlarımızı konuşabilmek ve bir değerlendirme yapmak; yargıyı, adliye binalarını, mahkemeleri, şeffaflığı ve avukatların sorunlarını tespit ile çözüm yollarını ortaya koyabilmek için sizleri 22-23 Aralık 2018 tarihinde İzmir Barosu ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz, 'Biz olmadan olmaz!' başlıklı çalıştayımıza davet ediyoruz” dedi.