İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünde Tabip Odası ve TMMOB’un pankartları alınmadı.

İzmir'deki 29 Ekim yürüyüşünde Tabip Odası ve TMMOB’un pankartları alınmadı

BİRGÜN EGE

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılan programın yürüyüş kortejinde İzmir Tabip Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) pankartları alınmadı. Alınmamasının gerekçesi olarak ise İzmir Valiliği’ne dilekçe verilmediği öne sürüldü. İki kurum ise yürüyüşü pankartsız gerçekleştirdi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyonu Dönem Sekreteri Aykut Akdemir ise karara tepki gösterdi. Akdemir, “Bizler Cumhuriyetin kurumlarıyız. Bu yüzden yürüyüş için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. İktidarın meslek odalarına karşı yürüttüğü bir tavrın sonucu böyle bir durumla karşılaştık. Cumhuriyet’e, değerlerine olan sevgimiz, saygımız ve kararlılığımız yüzünden sorun çıkarmadık ve pankartsız yürüdük. Cumhuriyet Bayramı’nda yürüyüşümüz ve pankartımız engellenemez” diye konuştu.

29-ekim-yuruyusunde-tabip-odasi-ve-tmmob-un-pankartlari-alinmadi-1081465-1.

İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılacak kurumların 20 kişi ile sınırlı tutulmasını istemişti. Karara tepki gösteren İzmir Barosu, “Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.