İzmir’deki etkinliği iptal edilen Caz Sanatçısı Görsev: Nasıl yaşayacağız!

CAN UĞUR

Dünyaca ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev’in İzmir’de 15 Ekim tarihli konseri İzmir Valiliği tarafından pandemi gerekçesiyle iptal edildi. Görsev konuya ilişkin olarak Twitter hesabından duyuruyu paylaştı.

İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserin iptal kararının ardından ulaştığımız Görsev BirGün’e açıklamalarda bulundu. Görsev ‘bu karar sadece beni mağdur etmiyor. Birlikte çalıştığımız bir sürü insan var. Onlar da bu kararla mağdur oluyor. Ekonomik açıdan zaten darboğazda olan sektöre bu kararların ardından ciddi darbeler vuruluyor’ dedi.

izmir-deki-etkinligi-iptal-edilen-caz-sanatcisi-gorsev-nasil-yasayacagiz-789340-1.

Ülkenin birçok yerinde etkinliklerin olduğuna dikkat çeken Görsev 1200 kişilik yere 600 kişilik bilet satılıyor, önlemler alınıyor yapılması gereken şeyler yapılıyor ama izin alınamıyor. Bu kararlar hepimizin moralini bozuyor.’ Diye konuştu. Müzisyenlerin sanatçıların durumuna da vurgu yapan Görsev ‘ Biz sanatçıyız, müzisyeniz. İşimiz bu. Başka bir iş yapamayız. Ama buna rağmen aylardır bir belirsizlik var. Ne yapacağız nasıl hayatımızı sürdüreceğiz. Bu sadece Kerem Görsev’in sorunu değil ki. Buradan bir sürü insan hayatını geçindiriyor. Onlar ne yapacak?’ ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.