İstanbul Sözleşmes'ine dönük saldırılara karşı İzmir'de yapılacak eylem, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenmek istendi. Kadınlar ise "Vazgeçmiyoruz" diyerek buluşmayı gerçekleştireceklerini açıkladı.

İzmir'deki İstanbul Sözleşmesi eylemi engellenmek istendi

BERKAY SAĞOL

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesine karşı yarın Türkiye genelinde eylem ve yürüyüş gerçekleştirecek. İzmir'deki eylem ise saat 18.30’da Alsancak'taki ÖSYM binasının önünde başlayacak.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ise "Yürüyüş yapamazsınız" diyerek kadınları engellemek istedi. Kadınlar engelleme kararına rağmen "İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz" diyerek buluşacaklarını açıkladı.

Kadınlar tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırılara karşı İzmir'deki tüm kadın örgütlerinin bir araya gelerek karar verdiği yürüyüşümüz İzmir Emniyeti tarafından engellenmek isteniyor. Biz bu engelleri şiddete uğradığımızda başvurduğumuz karakollarda bize verilen cevaplardan tanıyoruz. 'Haklarımızdan ve hayatımızdan vazgeçmiyoruz' sözümüz net, kararımız kesin. Biz kadınlar, 'Sözleşmeyi uygula' talebimizi dile getirmek için Alsancak ÖSYM önünde buluşacağız. Tüm kadınları da bu sesi hep birlikte yüksek sesle dile getirmeye çağırıyoruz. Kadınları değil, şiddet faillerini engelleyin. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, vazgeçmiyoruz."

izmir-deki-istanbul-sozlesmesi-eylemi-engellenmek-istendi-764585-1.