İzmir'deki koronavirüs vakaları Meclis gündeminde

BİRGÜN/ İZMİR

İzmir'de sadece bir hastanede 200'den fazla kişinin koronavirüs tanısıyla tedavi altına alındığını bildiren CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, İzmir'de yüzlerle ifade edilen koronavirüs vakalarını gündeme getirdi.

İzmir’de koronavirüs teşhisli hastaların tamamının Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’ne yatırıldığını ifade eden Kılıç, "Bu hastanede 200’ü aşkın pozitif vaka olduğu, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İç Hastalıkları Bölümü ile pandemi kliniklerine her gün 100’ün üzerinde başvuru yapıldığı kaydedilmektedir. İzmir’de koronavirüslü ilk vakaların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı huzurevinde ortaya çıktığı şeklinde kamuoyunda bir algı olduğu ifade edilmektedir. İzmir'deki bu ilk vakanın da umre heyetindeki bir huzurevi çalışanının karantina ve önlem alınmadan huzurevindeki işine devam etmesiyle gerçekleştiği ancak kamuoyuna, huzurevine virüsün girmesinin nedeni olarak, “Yurt dışından evladı gelen bir hastanın ailesini ziyaretinin” gösterildiği kaydedilmektedir" dedi.

HASTANE ÇALIŞANLARININ ELDİVENİ YOK

İzmir’deki hastanelerde doktorlar, hemşireler ve diğer hastane çalışanları için yeteri kadar maske, eldiven ve koruyucu maddenin bulunmadığını da söyleyen Kılıç, Koca'ya yönelttiği önergesinde şu sorulara yer verdi:

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde 200’ü aşkın pozitif vaka bulunduğu doğru mudur?

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İç Hastalıkları Bölümü ile pandemi kliniklerine her gün 100’ün üzerinde başvuru yapılmakta mıdır?

İzmir'deki ilk koronavirüs vakasının, umre heyetindeki bir huzurevi çalışanının karantina ve önlem alınmadan huzurevindeki işine devam etmesiyle gerçekleştiği bilgisi gerçeği yansıtmakta mıdır?

“Umreden gelen bu huzurevi çalışanı karantinaya alınsaydı, o kişi huzurevindeki vatandaşlara bu virüsü bulaştırmaz ve hastalık da bu kadar yayılmazdı” görüşüne ne diyeceksiniz?

İzmir’deki hastanelerde doktorlar, hemşireler ve diğer hastane çalışanları için yeteri kadar maske, eldiven ve koruyucu madde bulunmakta mıdır?