İzmir'de yaşanan sel felaketinde, su basan iş yerlerinden biri de Exlibris Kitabevi oldu. Kitabevindeki 19 bini kitap olmak üzere 35 bin ürün tamamen kullanılamaz hale geldi.

İzmir'deki selde sahafın 19 bin kitabı yok oldu

Berkay SAĞOL

İzmir'de iki kişinin öldüğü sel felaketinde, birçok evi ve iş yerini su bastı. İzmir’in Konak ilçesi Üçkuyular semtindeki sahaf olan Exlibris Kitabevi de sel felaketinde tam anlamıyla yok oldu. Sahaf Emre Koca’nın kendi tabiriyle uzun yıllardır emek vererek topladığı, 19 bini kitap olmak üzere 35 bin ürün tamamen kullanılamaz hale geldi.

Sahaflar Derneği aracılığıyla bir araya gelen İzmir ve İstanbullu sahaflar ise Exlibris Kitabevi'ni yeniden ayağa kaldırmak için kampanya başlattı.

ÇOK KIYMETLİ ÜRÜNLER VARDI, ÜZGÜNÜM

BirGün’e açıklama yapan Exlibris Kitabevi’nin sahibi Emre Koca, kaybettiği ürünlerin çok değerli olduğunu ifade etti. Koca, “Kuvvetli sağanak yağışla birlikte oluşan sel burayı 30 dakika içinde yuttu ve bu hale getirdi. Buradaki birçok dükkân gibi zemin altında bulunan kitabevim kısa sürede kullanılamaz hale geldi. Sabah geldiğim zaman dükkânın tamamen sular altında olduğunu, kitapların ve diğer ürünlerin su içinde kaldığını gördüm” dedi.

Birçok sahaf arkadaşının kendisine destek olduğunu ve dayanışma kampanyası başlattıklarını dile getiren Koca, “Uzun yıllardır topladığım ve biriktirdiğim, 19 bin tanesi internette kayıtlı olan kitap, toplamda 35 bin ürün tamamen kullanılmaz hale geldi. Kullanılamaz hale gelen ürünlerin içinde kitap, gazete, DVD, Efemera, dergi, plak, eski para, pul, poster var. Burada çok kıymetli şeyler vardı ve kaybettiğim için çok üzgünüm, bunun ekonomik değeri yok. Bizi asıl üzen ise 10 yıllık kedimiz Mirnoş’u kaybetmek oldu. Türkiye’nin her yerinden destek olmak isteyen insanlar var. Kitaplar ve diğer ürünler geldiği zaman başka bir yerde yeniden dükkân açacağız” diye konuştu.