İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin düzenlediği "Demokrasi İçin Bir Nefes" mitinginde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Tek adam rejiminin tüm faşist saldırılarına karşı yan yana omuz omuza duracağız" dedi

İzmir'den demokrasiye nefes


BİRGÜN EGE

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi için bir nefes’ mitinginde yüzlerce İzmirli buluştu. Bajar ve Praksis gruplarının sahne aldığı mitinge; İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ile Murat Çepni katıldı.

‘SONUNA KADAR HEP BERABERİZ’

izmir-den-demokrasiye-nefes-896871-1.

Mitingte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yola çıkarken çok ses çok renk çok nefes demiştik. İzmir’in emek ve demokrasi güçlerini büyüteceğiz demiştik. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Hep beraber omuz omuza daha güzel bir ülke için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Enerjimiz yerinde, gücümüz, kuvvetimiz yerinde, sonuna kadar hep beraberiz” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, "Uzun süredir yok oluş hikayesi yaşıyoruz. Faşist kutuplaştırıcı politikalarla bizi biz yapan ne varsa yok sayılıyor. Yaratılan korku iklimiyle toplum kendi içine hapsedilmek isteniyor. Kadına yönelik şiddetin önü açılıyor. Biz tüm renklerin ve halkların kardeşliğini savunmaya devam ediyoruz. Mızrak çuvala sığmıyor. Ülke ekonomisi mafya, siyaset ve rant üçgenine teslim edilmiş durumda. Saraydan habersiz kuş uçmuyor. Ekonomik kriz ve pandeminin bedelini emekçiler ödüyor. Bizler emekçiler, ezilen halklar olarak hep vardık, var olacağız. Hep birlikte eşit, özgür ve demokratik bir ülkeyi inşa edeceğiz" diye konuştu.

izmir-den-demokrasiye-nefes-896872-1.