İzmir’deki “Homoseksüellik iğrençliktir ve iknayla vazgeçilebilir” yazılı bildirilerin ardından, Ankara’da da posta kutularına “eşcinsellik sapkınlıktır” yazılı bildiriler atıldı

İzmir’den sonra şimdi de Ankara: Homofobik bildiriler dağıtıp hedef gösterdiler

İzmir Alsancak’ta Kordon’da oturan yurttaşlara önceki gün “Homoseksüellik iğrençliktir ve iknayla vazgeçilebilir” bildirileri dağıtıldı. Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Esat Caddesi’nde ise dün posta kutularına ve sokaklara “Eşcinselliğe ve eşcinsel kuruluşlara hayır” yazan bildiriler atıldı.

Pembe Hayat’ın haberine göre, nefret söylemi üreten bildirilerde eşcinsellerin “İngiliz derin devleti” tarafından desteklendiği iddia edilirken, eşcinsellerden “cinsel sapık” olarak bahsedildi.

Alsancak’ta çimlerde oturan kişilere dağıtılan ve “Gençlerin bu tuzağa düşmemeleri, manevi değerlerini korumaları ve ‘şerefli’ bir hayat sürdürmeleri için ‘insan hakları adı altında’ kabul ettirilmeye çalışıldığını” iddia eden bildiride, “Homoseksüellik iknayla vazgeçilebilir, bir ahlaksızlıktır, iğrençliktir. Makyaj yapan, ince sesli erkek değil, ülkesini, milletini koruyan Atatürkçü delikanlı erkekler istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gökkuşağı hep olacak
Bildirilerin dağıtılma anına tanık olan bir yurttaş, “Yıllar önce Amerikan Psikiyatri Birliği’nin kitapçığındaki hastalıklar arasından kaldırılmasına rağmen 2018 yılında nasıl hâlâ homoseksüelliğin ’ikna’ ile değişeceğini düşündüklerini anlamıyorum. Bu insanlar bilimden, aşktan çok uzaklar belli ki. Dünya’da LGBTİ+’lerle ilgili çok iyi gelişmeler olurken, evlilikler yasallaşıyorken Türkiye’de hâlâ homofobik tutumlar sergilenmesi ve bu tarz broşürlerin dağıtılması, hedef göstermektir. LGBTİ+’ler daha ne kadar aşklarını gizlemek zorunda kalacak? Daha ne kadar el ele dolaştıkları için iğrenç bakışlara, nefret söylemlerine maruz kalacaklar? Kimse kimin kimi seveceğine karar veremez. Gökkuşağı hep var olacaktır” diye konuştu.