İzmir depreminin ardından depremzedelere destek olan dayanışma gönüllülerinin Bornova ve Bayraklı'daki alanları terk edilmeleri istendi. Bayraklı 75. Yıl Parkı'nda beş Halkevi üyesi, Öğrenci Kolektifleri üyesi iki üniversiteliyi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin iki üyesi gözaltına aldı.

İzmir depremi: Dayanışma gönüllüleri ve dernekler alandan zorla çıkartılıyor

BİRGÜN EGE

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremin ardından evini kaybeden yurttaşlar için Bornova ve Bayraklı ilçelerinde çadır kentler kuruldu. Depremin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla çok sayıda STK ve dayanışma gönüllüleri alanlarda stantlar kurarak faaliyet sürdürdü. 5 Kasım günü itibariyle ise bu kuruluşların alanları terk etmeleri istendi.

Alanda bulunan gönüllülere alanı boşaltmaları gerektiğinin bildirildiği, alanda AFAD, Kızılay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi dışında hiçbir kurumun kalmayacağını söylendi ve alanların “devletin kontrolü altında” kalacağı belirtildi.

izmir-depremi-dayanisma-gonulluleri-ve-dernekler-alandan-zorla-cikartiliyor-802235-1.

İzmir Valiliği'nin gün içinde konu hakkında yazılı bir açıklama yapacağı bildirildi.

Duruma tepki gösteren bazı gruplarlarla polis arasında arbede çıktığı öğrenildi. Yaşanan arbedenin ardından Bayraklı 75. Yıl Parkı'nda beş Halkevi üyesi ile Öğrenci Kolektifleri üyesi iki üniversiteliyi gözaltına aldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine de polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında yardım malzemeleri dağıldı, iki gönüllünün gözaltına alındığı öğrenildi.