İzmir’deki 6.9 büyüklüğündeki depremde yerle bir olan ve 114 kişinin ölümüne yol açan binaların müteahhitleri adliyeye sevk edildi. Müteahhitlerin savcılıkta verdikleri ifadede “Biz o zamanın şartlarına göre inşaat yaptık" dedikleri bildirildi.

İzmir depreminde yıkılan apartmanların müteahhitlerinden 7'si tutuklandı

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 30 Ekim'de meydana gelen depremle ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Binaların yapımından sorumlu olduğu belirtilen ve taksirle ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 şüpheliden 7'si tutuklandı. 2 kişi adli, kontrolle serbest bıraklıdı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.A, O.A, E.İ, R.Y, M.Y, N.B, T.A, Ç.D. ile H.H.Ö sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye götürüldü.

Şüpheli müteahhitlerin, ifadelerinde, "Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık" dedikleri öne sürüldü.

'KOLONLAR KAYDIRILMIŞ'

Adliyeye götürülürken, basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Yağcıoğlu Apartmanı müteahhiti Ş.A.,"Ne söyleyeyim? Kolanlar kaydırılmış" ifadesini kullandı.

Emrah Apartmanı'na ilişkin hakkında gözaltı kararı bulunan müteahhit M.B.U'nun ise depremden yaralı kurtulduğu ve halen yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Gelini ile torunlarını depremde yitirdiği belirtilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumu göz önüne alındığı ve Savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı kaydedildi.

Kolonu kestiği iddia edilen market sahibinin ifadesinde ise molozları kesmesinin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraya verdiklerini, 100'ün üzerinde gayrimenkulünün olduğunu, böyle bir şeyle uğraşmayacağını söylediği öğrenildi.

Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

AA