İzmir’de Doğa Koleji velileri, dün yapılamasını bekledikleri açıklamanın yapılmaması üzerine bugün yeniden bir araya gelerek protesto eylemi düzenlediler

İzmir Doğa Koleji velileri: Bıçak kemiğe dayandı

NAMIK ALKAN

İzmir’de Doğa Koleji velileri, dün yapılamasını bekledikleri açıklamanın yapılmaması üzerine bugün yeniden bir araya gelerek eylem düzenlediler. Doğa Koleji Mavişehir 3 Bilim Kampusu’nda bir araya gelen öğrenci velileri, çocuklarının eğitiminin pazarlık konusu yapıldığını söylediler.

Öğrenci velisi Özlem Yalın, burada yaptığı konuşmada, “Dün açıklama yapılacak dendi, fakat hiç kimseden haber yok. Bizimle resmen dalga geçiyorlar. Milli Eğitim Bakanı ‘bizi ilgilendirmiyor’ diyor. Peki kim ilgilendiriyor bu konu? Halbuki, özel okullara kendileri onay verdiler” dedi.

Öğrenci velisi Av. Gonca Uysal da, “İnsanın sabrını sınıyorlar” diyerek şunları söyledi: “Söz konusu olan çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitimi pazarlık konusu yapılıyor. Onların devir pazarlığı bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren eğitimin devam etmesi. Aylardır öğretmenlerimizi oyaladıkları gibi şimdide velileri, bizleri, çocuklarımızı oyalamaya çalışıyorlar. Ama artık gerçekten bıçak kemiğe dayandı. Bizim sabrımızı sınıyorlar. Çocuklarımız onların kirli pazarlıklarına malzeme yapılamaz. Olumlu veya olumsuz, eğitim devam edecek veya etmeyecek diye açıklama yapsınlar. Durumun netleşmesini istiyoruz. Öğretmenlerin maaşı devirden sonra ödenecek diyorlar; neden devirden sonra ödenecek? Anlaşmaya varıldıysa ödesinler maaşlarını ve insanlar rahat bir nefes alsın.”

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube başkanı Hasan Ali Kılıç da, “On binlerce velinin, on binlerce öğrencinin ve binlerce öğretmenin günlerdir bunları yaşaması asla kabul edilemez” dedi. Sorunu çözecek kişinin Milli Eğitim Bakanı olduğunu kaydeden Hasan Ali Kılıç şunları söyledi:

“Bu ülke yasa ve yönetmenliklerle, hukukla yönetiliyor. Eğer gerçekten bu ülke hukukla yönetiliyorsa Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce bu soruna el atmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda on binlerce öğrenci ve veli mutsuz kalamaz. Binlerce öğretmen tedirgin ve huzursuz bir şekilde yaşamını sürdüremez. Milli Eğitim Bakanlığı bu olayın birinci derece sorumlusudur. Onun için bu sorunu çözecek tek bir kişi Milli Eğitim Bakanı’dır. Sendika olarak bizi milli eğitim bakanını ve hükümeti sorumlu tutarız. Soruna bir an önce çözüm bulsunlar.”