İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda alanlarda olma çağrısında bulundu.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: 1 Mayıs'ta alanlardayız

BİRGÜN EGE

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolasıyla Konak Kemeraltı girişinde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısında bulundu.

Sarı, sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam istediklerini belirterek, “Ekonomik kriz ve üzerine gelen Covid-19 salgınıyla zor günler geçiriyoruz: İşçiye emekçiye tedbir yok, aşı yok! İş yok, gelir güvencesi yok! Sosyal devlet yok, adalet yok! Hakkımızı arayıp sormak istesek hak, hukuk, demokrasi yok! Ancak bu böyle gitmez. 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz. 1 Mayıs haftası boyunca, pandemi koşullarında, nerede olursak olalım, iş yerlerinde, meydanlarda, sokaklarda, sosyal medyada bulunduğumuz her yerde taleplerimiz için İzmir 1 Mayısında alanlardayız” diye konuştu.

Sarı, son olarak 1 Mayıs çağrısında şunları sıraladı:

>> "Tüm çalışanların derhal aşılanması için; salgınla mücadelede şirketlerin çıkarlarının, siyasi hesapların değil, halk sağlığının esas alınması için haydi 1 Mayıs’a!

>> İşten çıkarma yasağının tüm istisnalarının kaldırılması için; milyonlarca işçinin haksız-hukuksuz biçimde işten atılmasına yol açan Kod 29 zulmüne son verilmesi için haydi 1 Mayıs’a!

>> Ücretsiz izin dayatmasına son verilmesi için; tüm işçilerin en az asgari ücret kadar Kısa Çalışma Ödeneği desteği alabilmesi için haydi 1 Mayıs’a!

>> İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yapılan işveren destek ve teşviklerinin durdurulması, bizim fonumuzun sadece biz işçilere tahsis edilmesi için haydi 1 Mayıs’a!

>> Haklarımızı savunmak ve geliştirmek için; patronların ve iktidarın iki dudağı arasından çıkacak lafla ekmeğimizle oynanmaması için; örgütlenme ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılması için haydi 1 Mayıs’a!

>> Covid-19 salgını kadınların ev içi iş yükünü artırıyor, kadınları işsiz bırakıyor, kadına yönelik şiddeti tırmandırıyor. İstanbul Sözleşmesi ile 6284 sayılı yasanın etkin şekilde uygulanması için; Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İşyerinde Şiddete karşı 190 sayılı Sözleşmesi onaylanması için haydi 1 Mayıs’a!"