İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 48 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anarak, onların emperyalizme karşı verdikleri mücadelenin daha da anlam kazandığı ifade edildi. Dikili’de ise basın açıklamasına izin verilmedi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden 6 Mayıs anması

BERKAY SAĞOL

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi. Düzenlenen anmada, meydana ve denize karanfil bırakıldı.

Anma etkinliğinde yapılan basın açıklamasını, KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam yaptı. COVİD-19 salgınında devletin tüm olanaklarının burjuvazinin hizmetine sunulduğunu belirten Beyazadam, "48 yıl önce emperyalist sisteme ve Türkiye'deki yerli işbirlikçilerine karşı mücadele ettiği için idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın mücadelesi daha da anlam kazanıyor. İktidar pandemi koşullarını fırsat bilerek ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çekiyor. Denizlerin 'tam bağımsız Türkiye' şiarı en acil mücadele görevlerinden biri oluşturuyor" diye konuştu.

izmir-emek-ve-demokrasi-gucleri-nden-6-mayis-anmasi-727814-1.

"DENİZLER MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİ"

Sermayenin tüm ayrıcalıklarını korumak için işçilere, gençlere ve kadınlara baskıdan ve sömürüden başka hiçbir şey vaat etmediğini söyleyen Beyazadam, "Denizler hiçbir koşul altında mücadele kararlılığını kaybetmediler. Cesaretleri, azimleri ve kararlılıkları sürüklenmeye çalıştığımız karanlıktan kurtuluşumuza ışık tutuyor. Denizleri anmak, umutsuzluğa kapılmadan, hiçbir koşula baş eğmeden kendi istek ve özlemlerimize sahip çıkmaktan geçiyor" dedi.

DİKİLİ’DE İZİN VERİLMEDİ

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu’nun “6 Mayıs 3 Fidanı Anma” etkinliği için Atatürk Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasına ise izin verilmedi.Bunun üzerine Platform adına Serap Acar ve Hüseyin Acer tarafından sosyal medyada açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada, “ Mayıs ayı yıllar içerisinde Devrimci mücadelede kayıpların yaşandığı talihsiz bir aydır. Yüzlerce Deniz olduk, Hüseyin olduk, Yusuf olduk, İbrahim olduk, Hakkı olduk, Fikri olduk, Hasan olduk. Daha nice nice isimler olduk, yürek olduk. Yüzlerle birlikte anıları mücadelemize ışık tutacaktır” denildi.

izmir-emek-ve-demokrasi-gucleri-nden-6-mayis-anmasi-727815-1.