İzmir Enternasyonal Fuarı, tüm sağlık önlemleriyle kapılarını 89’uncu kez açtı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Fuar, pandemi sürecinde hem topluma moral kazandırmak hem de ekonomiyi canlandırmaya katkıda bulunacak” dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı açıldı

BİRGÜN EGE

İzmir'in 89 yıllık geleneği, Türkiye'nin farklı sektörlerini ve farklı ülkeleri bir araya getiren ilk ve tek genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını 89’uncu kez açtı. Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle fuarların iptal olması sonrasında İzmir’de açılan ilk fuar oldu. Akdeniz temasıyla gerçekleşecek olan İEF, tüm sağlık önlemleriyle 8 Eylül’e kadar açık kalacak.

Kültürpark Lozan Kapısı girişinde düzenlenen açılışa; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın birlik, bütünlük ve renkliliğine vurgu yaparak, "İzmir Enternasyonal Fuarı'nı 89'uncu kez açmanın heyecanı içerisindeyiz. İzmir ülkemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlığı ilk olarak hayata geçirdiği şehirdir. Fuar hiçbir zaman ticari bir fuar olmamıştır. Tarih boyunca insanlığa ayna tutmuştur. Fuar yıllar geçtikçe turizmin gelişmesinde çok önemli görevler üstlenmiştir. İzmirliler için büyük anıların ve ilklerin mekanı olmuştur. Kot pantolonu ve yürüyen merdiveni fuarda tanıdık. İlk sayısal loto fuarda çekildi. Fuar sevdaların yeşerdiği ve tarifsiz duyguların yeşerdiği yer oldu. İzmir fuar, fuar da İzmir demektir. Amacımız her şeyden önce büyüyen ekonomik sıkıntıları yeniden canlandırmaya katkıda bulunmaktır. Ülke ayrımı olmaksızın iklimimizden coğrafyamıza, kültürümüze kadar çok fazla ortak noktamız var. Akdeniz umut demek, coşku ve renk demek. Tüm bu değerler İzmir demek. Umudun ateşini İzmir'den yakacağız. Pandemi sürecinde hem topluma moral kazandırmak hem de ekonomiyi canlandırmaya katkıda bulunacak. İzmir Enternasyonal Fuarı, Akdeniz gibi coşkulu, sıcak ve eğlenceli" diye konuştu.

izmir-enternasyonal-fuari-acildi-777065-1.

TEMA AKDENİZ

89'uncu İzmir Enternasyonal Fuarı, Akdeniz'e has lezzetlerin, müziklerin ve renkli kültürlerin birleşiminden doğuyor. Fuarda ayrıca, Resim Heykel Müzesi önünde Akdeniz lezzetleri bölümü yer alıyor.

Öte yandan, sağlık önlemlerinin ön planda tutulduğu fuarda, konukların sağlıklı beş gün geçirmesi için tüm önlemler alındı. Fuara gelecek misafirlere, İEF için özel tasarlanan maskeler ve dezenfektan dağıtılıyor. İEF misafirleri, ateşleri ölçüldükten sonra içeriye giriş yapabiliyor.