İzmir'in 88 yıllık geleneği, İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 88. kez bugün açıyor. Fuar açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı bugün açılıyor

BİRGÜN İZMİR

İzmir'in 88 yıllık geleneği, Türkiye'nin farklı sektör ve ülkeleri bir araya getiren ilk ve tek genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını 88. kez bugün açıyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerin, birbirinden farklı ülke, firma ve sektörlerin boy gösterecekleri stantların yer alacağı İzmir Fuarı için stantların sergileneceği holler, Fuar’a özel "sokaklar" ve başta Çim Konserleri Sahnesi olmak üzere etkinlik alanları yeniden düzenlendi.

İzmir Enternasyonal Fuarı bugün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun birlikte katılacağı, Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenecek tören ile açılacak.

“Fuardayız” sloganıyla 88. kez kapılarını bugün açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Çin Halk Cumhuriyeti’nin “partner ülke”, Hindistan’ın ise Odak Ülkesi olduğu fuarın Onur Konuğu illeri de Kahramanmaraş ve İstanbul olarak belirlendi.

FUAR GİRİŞ ÜCRETLERİ

88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açık alanları 12.00’de ziyaretçilere açılacak. Hollere giriş saatleri ise 16.00-23.00 arasında olacak. Fuar giriş ücretleri 4,5 TL olarak belirlendi. İzmir Tek Yürek adlı dayanışma konserinin olduğu 9 Eylül günü ise gün boyu giriş ücretleri 10 TL olacak. 9 Eylül günü elde edilecek tüm gelir, İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak. 9 Eylül’de Kahramanlar Kapısı’nı kullananlar ise yine 4,5 TL’ye giriş yapabilecek. Giriş kapılarında geçişler İzmirim Kart ile “temassız” özelliğe sahip kredi ve banka kartlarıyla yapılabilecek. Engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri Kültürpark’a ücretsiz girebilecek. İzmirim Kart’a sahip olmayan vatandaşlar fuar girişinde oluşturulan noktalardan tek kullanımlık ve iki girişlik kartlar alabilecek.