İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin’i andı
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

İşgal kuvvetlerinin 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgali sırasında ilk kurşunu atarak milli mücadeleyi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in ölümünün 104’üncü yılı nedeni ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Konak Atatürk Meydanı’nda bulunan ‘İlk Kurşun Anıtı’ önünde tören düzenledi. 

Hasan Tahsin’in milli mücadeledeki önemine ve günümüzde medyanın yaşadığı zor koşullara dikkat çekerek sözlerine başlayan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Bağımsız gazetecilikten taviz vermeyeceğiz. Halk adına, kamuya zarar veren ne varsa ortaya dökeceğiz. Yanlışların karşısında olacağız. Güçlünün değil, haklının yanında duracağız. Her zaman olduğu gibi gerçek gazeteciliğin izinde gidecek, söylenen ile yapılan arasındaki yalanları, uçurumları ortaya sereceğiz. Bu ülkenin cesur gazetecileri var ve durmadılar. Tarikatların iç yüzünü ortaya koydular. 6 yaşındaki çocuklarla evlenenleri ifşa ettiler. Tıpkı, Hasan Tahsin gibi, susmayacağız ve durmayacağız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise “Gazeteciler her koşulda gerçeği anlatır, yazık ki bugüne kadar gazeteciler gerçeği söyledikleri, bu ülkenin refahı ve demokrasiyi savundukları için büyük baskı altında kaldı. Hasan Tahsin’den günümüze kadar halk için gerçekleri ortaya koymak adına kalemini hiçbir zorluktan sakınmayan bütün gazetecileri saygıyla selamlıyorum” dedi.