İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 23 Haziran’da yapılacak kongresi öncesi Birlikte Güçlüyüz Grubu’nun başkan adayı Murat Atilla, BirGün Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti seçime gidiyor

BİRGÜN EGE

İzmir Gazeteciler Cemiyeti 17’nci başkanını seçmek için 23 Haziran’da sandığa gidecek. Mevcut başkan Misket Dikmen’in tüzük gereği aday olamayacağı seçimde üç isim başkanlık için yarışacak. Mevcut yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapan Dilek Gappi ve Dokuz Eylül Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla ile birlikte aday olan üçüncü isim ise Mustafa Yılmaz.

Adaylardan Murat Atilla BirGün Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğine ziyarette bulundu. Cemiyetin dışında kalan ve sektör içerisinde mağdur olan çalışanların oldukça fazla olduğunu dile getiren Atilla, “Çalışma sigortaları 5953 için yapılmayan sahada çalışan birçok gazeteci arkadaşımız var. Mağdur olan kişilerin çoğu sahada aktif olarak çalışıyorlar. Böyle gitmemesi için söylemlerimiz ve eylemlerimiz bir olmalıdır. ‘Kimin gazeteci olacağına devlet karar veremez’ diyoruz ve bunun için ittifaklar kuruyoruz. Buna cemiyetler sendikalar karar versin diyoruz ve sonrada ‘Kusura bakmayın basın kartınız yok ve cemiyete alamayız diyorsunuz’. Bu tutarsız bir yaklaşımdır. Önümüzdeki genel kurulda tüzüğümüzde yapacağımız küçük bir değişiklikle bahsettiğimiz arkadaşlarımıza cemiyetimizin kapılarını açabiliriz. Yapacağımız üye olma şartını düzenleyen madde de dört değişikliktir. Bunun hazırlığını yaptık” dedi.