İzmir’de yaşanan depremin ardından büyük panik ve korku yaşayan yurttaşlar, geceyi sokakta geçirdi.

İzmir geceyi sokakta geçirdi

BERKAY SAĞOL

İzmir Seferihisar'da deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 6.6, Kandilli 6.9 olarak açıkladı. Çevre illerde de şiddetli sarsıntıya yol açan deprem İstanbul'da hissedildi. AFAD depremde ölü sayısının 25'e yaralı sayısının 804'e yükseldiğini duyurdu. 17 binadan 8'inde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklandı.

Bornova ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede elektrik, su ve doğalgaz kesintisi yaşanıyor. Yıkılan ve hasarlı binaların yanı sıra, korku dolu anları yaşadığı için binalara giremeyenler de sevdikleriyle birlikte geceyi Şehit Hakan Ünal Parkı'nda ve İzmir’in merkezinde Kültürpark’ta çadırlarda geçirdi.

Deprem sırasında iş yerinde olduğunu söyleyen Ferit Işık, “Depremden hemen sonra ilk olarak eşim aradı. 35 yaşındayım bu yaşıma böyle büyük bir deprem görmedim. Biz ilk anda şok yaşadık, hatta çocuklarımız hala o şoku atlatabilmiş değil. Kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Evimizde çatlaklar var, onlar yüzünden şu anda giremiyoruz. Tüm geceyi burada geçirdik. Kalabalık bir aileyiz, hava serin zor bir süreç olacak. Belediyeye teşekkür ederiz deprem çadırı açtı, çay ve çorba dağıttı” dedi.

izmir-geceyi-sokakta-gecirdi-799390-1.

“YAŞAMAK ÇOK FARKLI”

Geceyi dışarıda geçiren Ahmet Sıtkı ise, “Deprem anında evdeydik, kendimiz bir anda dışarıya attık. Çocuğumuz okuldaydı o sırada ve ilk onun için endişelendik. Sonra hemen arka sokağımızdaki binanın yıkıldığını gördük daha da büyük bir paniğe kapılıp hemen okula doğru koştuk. Küçük çocukların çoğunun perişan halde olduğunu gördük hemen çevrede bulunanlar olarak onlara yardımcı olduk. Bunları hep televizyonda görüyorduk ama yaşamak çok daha farklı bir duyguymuş. Bizim evimizde bir problem yok ancak geceyi dışarıda geçirdik ve birkaç gün daha evimize dönemeyeceğiz gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

İşten geldiğini ve deprem sırasında uyuduğunu belirten İlkay Orak da, “Işıkken’te benzin istasyonunda çalışıyorum. Sabah işten gelmiştim deprem sırasında evdeydim. Deprem sırasında uyuyordum. Hiç böyle bir şey görmemiştim, yaşamamıştım. Bir anda oldu ve oldukça uzun sürdü. Önce çocuklarımı aldım hemen ve o can havliyle merdivenlerden yuvarlandım ve kolumdan yaralandım. Bizim evde çok ciddi hasar yok, daha büyük hasar gören evlere öncelikli olarak yardım edilmeli. Bizim sadece psikolojik hasarımız ve ciddi bir korku var üzerimizde” diye konuştu.