İzmir halkı BirGün’e sahip çıktı

ARDA ÖZARDA

BirGün’e Basın ve İlan Kurumu tarafından uygulanan ilan ambargosuna dikkat etmek için BirGün İzmir Meclisi Konak metro, Konak iskele ve Konak Meydanında gazete sattı.

Vatandaşlar BirGün’ün yalnız olmadığını halkın yanlarında olduğunu söyledi. Yurttaşlar özgür ve gerçek gazetecilikten vazgeçmemelerini istedi.

Gazete satışına genci yaşlısı tüm İzmir halkı destek verdi.

Gazete etkinliğine Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Avukat Murat Aydın da katıldı.

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661659-1.
Eski Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi avukat Murat Aydın (ortada)

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661571-1.

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661572-1.

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661573-1.

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661574-1.

izmir-halki-birgun-e-sahip-cikti-661575-1.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN BİRGÜN'E DESTEK, BİK'E TEPKİ

TBMM'de CHP'li 12 milletvekili, Basın İlan Kurumu tarafından BirGün'e uygulanan keyfi ilan ambargosuna tepki gösterdi. Vekiller BirGün'e yönelik ilan yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Yapılan açıklamada, "Bir yanda; yoksulluğu, işsizliği, torpili, yolsuzluğu, Tank Palet Fabrikasının peşkeş çekilmesini, Şehitlere toplanan yardım paralarının iç edilmesini, insan hakları ihlallerini görmeyen yandaş medyaya aktarılan milyonlar var. Bir yanda da; yoksulun, kimsesizin, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve muhalefetin sesi olan Milyonların sesi BirGün var" denildi.

İLAN AMBARGOSUNA KARŞI DESTEK: DAYANIŞMA YAŞATIR

Basın İlan Kurumu’nun gazetemize uyguladığı ilan kesme cezası, toplumun tepkisini çekti. Yurttaşlar, halkın haber alma hakkını savunan BirGün’ün asla susturulamayacağını vurguladı.