İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, ‘Şov AKP’den, test devletten’ başlıklı haberimiz ardından açıklama yaptı. Açıklamada, haberimizde yer alan ve AKP’nin İzmir il teşkilatınca delegelere gönderilen SMS’lerle ilgili bilgi sahibi olunmadığı ifade edildi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü: AKP’li delegelere gönderilen SMS’lerle ilgili bilgimiz yok

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, “Şov AKP’den, test devletten” başlığıyla BirGün’ün bugünkü manşetinde yer alan, İzmir’deki AKP il kongresine katılan delegelere ve protokol üyelerine kamu hastanelerinde PCR testi yaptırıldığına dair haberimiz üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Herhangi bir kişi, ekip veya gruba özel bir işlem yapılması söz konusu değildir” iddiasına bulunuldu.

BirGün’ün bugünkü manşetinde, AKP İzmir il kongresine katılacak delege ve protokol üyelerine AKP İzmir İl Başkanlığı tarafından kamu hastanelerinde ücretsiz PCR testi yaptırılmasına yönelik bir mesaj gönderildiği yer aldı.
Sağlık Bakanlığı kaynaklarının dün sorularımıza yanıt vermediği konu hakkında bugün İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘İzmir’de AK Parti kongresine katılan delegelere kamu hastanelerinde Covid-19 testi yaptırıldığı’ yönündeki haberler üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür.
An itibariyle ilimizdeki vaka sayıları stabil seyretmekte olup hastanelerimiz pandemi poliklinikleri ve PCR laboratuvarlarımız sayı ve süre sıkıntısı olmadan vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektedir.
İlimizdeki bütün hastanelerde pandemi polikliniğine başvuran hastaların tümüne hekimlerce uygun görülen tetkikler yapılmaktadır. Bu konuda herhangi bir kişi, ekip veya gruba özel bir işlem yapılması söz konusu değildir.
Haberde yer alan ve parti il teşkilatınca delegelere gönderildiği iddia edilen SMS mesajı bilgimiz dâhilinde olmayıp, o gün yapılan test sayısı ile diğer günler arasında belirgin bir fark gözlemlenmemiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

izmir-il-saglik-mudurlugu-akp-li-delegelere-gonderilen-sms-lerle-ilgili-bilgimiz-yok-845356-1.