İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı için başvurular 1 Temmuz’a kadar devam edecek.

İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı için başvurular başladı

İzmir’in Urla ilçesinde 19-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı için başvurular başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı, İzelman’ın katkılarıyla İzmir Sinema Ofisi ve Solis Cinema Sessions tarafından düzenlenen İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı için başvurular 1 Temmuz’a kadar devam edecek.

İzmir’den beş uzun metraj film projesinin seçileceği İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’nda, projelerin yönetmen, yapımcı ve senaristleri beş günlük proje geliştirme eğitimine katılacak. Kampta sektörde yeni olan sinemacılar, tretman aşamasındaki ilk uzun metraj film projelerini geliştirme fırsatı bulacak. Kampa, İzmir’de yaşayan veya geliştirdiği projeyi İzmir’de çekmeyi planlayan sinemacılar başvuru yapabilecek.

Sinema alanında uzman bir seçici kurul tarafından belirlenecek katılımcılar; yönetmenlik, senaryo, bütçeleme, yapım, dağıtım gibi konularda sektörde uzman kişilerle çalışarak film projelerini uluslararası film marketlerine ve potansiyel ortak yapımcılara sunabilecek.

Eğitimler yapımcı Müge Özen ve yönetmen, senarist Ali Vatansever’in yürütücülüğünde yönetmen Çağıl Bocut, yapımcı ve dağıtımcı Ersan Çongar, oyuncu Nezaket Erden, yapımcı Armağan Lale, yönetmen ve senarist Tunç Şahin, festival direktörü Azize Tan, yapımcı ve senarist Emine Yıldırım’ın yer aldığı uzman bir eğitim kadrosu tarafından verilecek.

Kampta ayrıca yapımcı Zeynep Atakan ve yönetmen Pelin Esmer, Ustalık Sınıfı konuşmalarıyla katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

Kampın sonunda katılımcılar başta yurt içi ve yurt dışı fonlar olmak üzere film marketlere başvurmaya hazır olacaklar. Katılımcıların filmleri hayata geçtiğinde “İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı” logosunu taşıyacak. Eğitimler ve konaklama K2 Urla Nefes Alanı’nda gerçekleşecek.

​İzmir İlk Film Projesi Geliştirme Kampı’na 1 başvuru internet sitesi üzerinden yapılıyor.