Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bu hafta “Duran Adam” eyleminin üçüncüsünü gerçekleştirdi

İzmir'in Çernobil'ine karşı üçüncü kez duran adam eylemi: Temizlenene kadar devam

Berkay SAĞOL

İzmir’in Çernobili olarak bilinen ve 500 bin tondan fazla olduğu tahmin edilen Emrez Mahallesi’ndeki nükleer atıkların kaldırılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yaptığı “Duran Adam” eyleminin üçüncüsü gerçekleştirildi. Eyleme Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar katıldı.

Halil Arda, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in, “Maalesef İzmir’de her şeyi şov malzemesine çekme eğilimi var. Teknik ve insan sağlığıyla ilgili bir konuyu siyasete çekmek doğru değil” açıklamasına yanıt verdi.

Amaçlarının bölgedeki tehlikeye dikkat çekmek olduğunu vurgulayan Arda, “14 yıldır burada verilen bir mücadele var. Bizde bu mücadeleyi büyütmek istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu eylemin ses getirdiğini görüyoruz. Amacımız kamuoyu yaratmaktı. Bunu başarıyoruz. Şov yapmak İngilizcede göstermek demek. Biz burada olan biteni göstermek istiyoruz. Vali bey Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışma başlattığını söylüyor ama biz bu çalışmanın ne olduğunu bilmiyoruz. Bize anlatsınlar, bilgilendirsinler. Biz burası temizlenene kadar göstermeye, şov yapmaya devam edeceğiz” dedi.