Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu tarafından İzmir’in ‘Kanal İstanbul’ projesi olarak adlandırılan Çeşme Projesi’ne karşı 4 bin imza toplandı. Koordinasyon tarafından imzalar Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İzmir’in ‘Kanal İstanbul’ projesine karşı 4 bin imza toplandı

BİRGÜN EGE

Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, Çeşme Turizm Projesi’ne karşı 4 bin imza topladı. Toplanan imzalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Teslim edilen imzaların ardından Müdürlük önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Selin Vural, “Bu imza kampanyası ile yurttaşlarla yüz yüze temas edip, hem bire bir bilgilendirme hem duyarlığı artırmak hedeflendi. Toplanan imzalarında bu projeden vazgeçilmesi talebi ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim etmek kararı alındı. Bugün burada duyarlı yurttaşlarımızın imzalarını teslim etmek için bulunuyoruz. Talebimiz; toplumsal hiçbir yararı olmayacağı iktidar tarafından seçilmiş Bilirkişi heyetinin raporuna geçmiş, toplumun her kesiminin reddettiği, yalnız insanların değil bölgede yaşayan her canlının, varlığın, yaşam alanlarını ortadan kaldıracak olan bu projenin hemen durdurulması ve geriye dönüşü olmayacak bu yoldan derhal vazgeçilmesidir. Bu taleplerimiz için sonuna kadar mücadele edeceğimizi de buradan duyuruyoruz” diye konuştu.