İzmir Kent Konseyi’nde Genel Kurul 12 Şubat Cumartesi günü gerçekleşiyor. Seçimli Genel Kurul’da yeni dönem konsey başkanlığı için 3 aday yarışacak.

İzmir’in Kent Konseyi’nde şimdi seçim zamanı

Fotoğraf: Adnan Ayarlı - Metin Erten - Nazik Işık

BirGün EGE

İzmir Kent Konseyi, 12 Şubat (Cumartesi) günü Genel Kurul düzenlenecek. Mevcut başkan Nazik Işık’ın yanı sıra Konak ve Karabağlar Kent Konseyi eski başkanlarından Prof. Dr. Adnan Akyarlı ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucusu, Karşıyaka Kent Meclisi Başkanı, Konak Kent Konseyi Başkanı ve İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü görevleri üstlenen Yard. Doç. Dr. Metin Erten başkanlık için yarışacak.


Işık adaylıkla ilgili yaptığı açıklamada, “İzmir Kent Konseyi’ni birlikte ayağa kaldırdık, birlikte büyütelim. Ortak akılla, coşkuyla ve bir kadın başkanla ilerlemeye devam edelim. Çünkü burada, İzmir’de yaşıyoruz. Çünkü İzmir bizim, İzmir biziz. İzmir’e dair bizim de sözümüz var. İzmir’imizin demokratik gücünü sivil toplumunu yerel yönetimlere taşıyalım; sivil toplumun ortak temsil gücü daha çok kurulda, kurumsa, çalışmada yerini alsın. Hak temelli sivil toplumu güçlendiren çalışmalarımızı sürdürelim. İzmir’i çok ortaklı sivil toplum projelerinde destekleyelim” dedi.

İzmir’de sivil toplumun son derece etkin ve duyarlı olduğunu kaydeden Akyarlı da, “68 kuşağıyız, içimize enjekte edilmiş bir toplumsal sorumluluğumuz var. Bireysel değil toplumsal hedeflere yönelmemiz lazım. Bu bana ne getirir değil, topluma ne getirir diye bakmamız lazım” diye konuştu. Ülkenin örgütlü topluma ihtiyacı olduğunu kaydeden Akyarlı, şunları söyledi: “Kent konseylerinin de en önemli potansiyeli örgütlenme potansiyelidir. Çünkü yasal olarak örgütlenme hakkı verilmiş kent konseylerine. Bugün örgütlü topluma karşı baskı ve yıldırma politikaları var. Ama kent konseyi adı altında yasanın tanıdığı her türlü örgütlenmeyi yapabilirsin.”

İZMİR, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

“Sesimizi birlikte yükselteceğiz” vurgusu yapan Erten ise, “Günümüzün üretim ve tüketim ilişkileri içerisinde yaşadığımız kentleri iyileştirmek dışında başka seçeceğimiz yok. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve diğer paydaşlarımızın en geniş katılımı ile oluşturacağımız Kent Konseyi yönetimimizle tek amacımız; sivil toplumun sesi olmak, yerel yönetimlerimize getireceğimiz önerilerle, katılımcı demokrasi anlamında Türkiye’ye iyi bir örnek oluşturmak olacak” ifadelerine yer verdi.