İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin COVID-19 salgını döneminde virüsün hızlıca yayılabileceği kliniklerde staj yapmaya zorlandığı bildirildi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine staj dayatması



ARDA ÖZARDA

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklama ile okul yönetiminin kendilerine COVID-19 salgını döneminde virüsün bulaşma riski en yüksek olan kliniklerde staj yapma uygulamasını zorladığını bildirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri kendilerine dayatılan staj zorunluluğu uygulamasında acil bir düzenleme olması gerektiğini vurguladı.

Öğrenciler açıklamada, “Stajlara devam etmemizi zorunlu tutan bir karar için düzenleme istiyoruz. Birinci dilekçeye göre mezuniyetimizin direkt seneye kalmasını, ikinci dilekçeyle süresi belli olmayan bir stajı kabul etmek zorunda kalıyoruz. Yönetimden acil olarak uygulanan bu dayatmaya çözüm bulmalarını istiyoruz. Son sınıf öğrencileri olarak bir hafta içinde teslim etmemiz istenilen bu dilekçeleri vermek istemiyoruz. Temizliğinden bile öğrencilerin sorumlu olduğu kliniklerde böyle küresel bir salgından sonra öğrencilerin staj yapmasını istemek hem öğrencileri hem de ailelerimizi riske atmak demektir” diye konuştu.

“AİLELERİMİZE MADDİ YÜK OLMAK İSTEMİYORUZ”

Diğer pek çok fakülteden farklı olarak vize dönemlerinin durdurulduğunu ve sene kaybederek ailelerine maddi olarak bir sene daha yük olmak istemediklerini belirten öğrenciler, “Bizler de uzaktan eğitim ile zamanında mezun olmak istiyoruz. Uzun yıllardır bizi okutan ailelerimize daha fazla yük olmak istemiyoruz. Önümüzü göremiyoruz ve gelecek kaygısı yaşıyoruz. Bu olası mağduriyet tablolarında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri olarak üniversite yetkililerinin öğrenci lehine karar almasını ve sağduyulu davranmasını istiyoruz” dedi.