Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında ziyaret edilebilir

İzmir Kitap Fuarı 470 yayınevi ile kapıları açtı

23. İzmir Kitap Fuarı bugün açılıyor. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen kitap fuarı 470 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşiyor. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen fuar 22 Nisan tarihine dek yaklaşık 120 etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Dokuz gün boyunca İzmirlileri kitaplarla buluşturacak olan fuar, aralarında Gülten Dayıoğlu, Doğan Hızlan, Canan Karatay, Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Müjde Ar, Deniz Kavukçuoğlu, Canan Tan, Altan Öymen, Doğan Cüceloğlu, Cemre Birand, Arif Keskiner, Ataol Behramoğlu, Yüksel Pazarkaya, Mavisel Yener, Sinan Canan, Doğu Yücel, Behiç Ak, Ercan Kesal, Cem Yılmaz, Teoman, İrfan Değirmenci, Barış İnce, Aytül Akal, Hikmet Anıl Öztekin, Oya Baydar, Kahraman Tazeoğlu, Ahmet Telli, Mine Soysal, İhsan Eliaçık, Sinan Meydan, İbrahim Kaboğlu, Mine Söğüt, Kemal Hamamcıoğlu, Ahmet Şimşirgil, İsmail Saymaz ve Hicabi Demirci’nin de bulunduğu pek çok değerli yazar, şair, oyuncu ve bilim insanı okurlarına kavuşacak.

Ülkü Tamer anılıyor
Fuarın önemli etkinliklerinden biri Ülkü Taner adına yapılacak anma olacak. 1 Nisan’da hayata veda eden usta şair Ülkü Tamer, 23.İzzmir Kitap Fuarı kapsamında Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği tarafından 16 Nisan Pazartesi günü düzenlenen “Ülkü Tamer’i Anıyoruz” etkinliğinde anılacak.

Uluslararası konuklar

Büyük katılımın beklendiği fuar uluslararası konukları da ağırlıyor. TÜYAP ve Edebiyatçılar Derneği 15 Nisan Pazar günü düzenlenecek bir panel ile İtalya’dan gelen konuklarını ağırlıyacak. Maria Ermelinda De Carlo, Donatella Bruno, Anna Sonia Cuna ve Rosa Lorena Guarascio pedagojik eğitimde yeni yaklaşımları tartışmak üzere bir araya gelecek. Girişin ücretsiz olduğu İzmir Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark kapılarını her gün saat 11.00-20.00, arasında açık tutacak.

Teoman ve İrfan Değirmenci de kitap fuarında

Teoman ilk kez okurlarıyla buluşuyor. Ünlü rock yıldızı Teoman kendi hayatını anlattığı ilk kitabı Fasa Fiso ile ilk kez okuyucuları ile bir araya geliyor. İmza etkinliği 15 Nisan’da saat 16.00 da başlayacak. BirGün yazarı İrfan Değirmenci, İnkılap Yayınları’ndan çıkan ikinci kitabı Herlanda’yı imzalamak için 21 Nisan’da İnkılâp Yayınları standında olacak. Değirmenci Herlanda’yı “umudun ve direnişin” kitabı olarak tanımlıyor.

***

İmza günlerinden bazıları

Ataol Behramoğlu-Tekin Yayınevi- 14-15-21-2-22 Nisan
Müjde Ar-Tekin Yayınevi-15 Nisan Pazar
Barış İnce-Can Yayınları -15 Nisan Pazar
Ahmet Büke-Günışığı Kitaplığı- 19 Nisan
Behiç Ak-Günışığı Kitaplığı -20 Nisan
Ahmet Ümit-Everest Yayınları-21 Nisan
Ercan Kesal-Ayrıntı Yayınları-21 Nisan
İrfan Değirmenci-İnkılâp Yayınları- 21 Nisan