İzmir Kitap Fuarı başladı

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, SNS Fuarcılık ve YAYKOOP işbirliğiyle düzenlenen İzmir Kitap Fuarı(İZKİTAP) kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar İzmir’de B holünde yapılan törenle başlayan kitap fuarında, yazar ve yayıncılar kitapseverlerle bir araya geldi. 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak olan fuarda, 800’e yakın imza günü, etkinlik ve söyleşi yapılacak.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her mahalleye kütüphane kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Kitap bağışının 30 bine aştığını dile getiren Soyer, “Arka sokaklardaki vatandaşlarımızı kitapla buluşturacağız. Kitap, vicdandır. Çünkü dünyayı bir başkasının gözünden anlamamızı sağlar. Kitap, tecrübedir. Mümkün olduğu kadar hata yapmadan öğrenebilmenin aracıdır. Kitapları okuyan ve yazanları desteklemek için, İzmir’i büyük bir düşünce meydanı haline getirmek istiyoruz. Bu fuar aslında bu gayretin sonucu. Yayıncılık sektörümüzü bütün bileşenleriyle İzmir’de buluşturan bu fuar sayesinde, düşüncenin ve sanatın kalbi yine İzmir’de atıyor” diye konuştu.

İzmir Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Nedim Gürsel ise, “Bu fuarın benim için özel bir anlamı var. Bir kere İzmir’de olmak çok güzel. Dedemin yanında Akhisar’dayken hep denizi görmek isterdim. Bir gün fırsat oldu ve ilk defa denizi İnciraltında gördüm. O gün çocukluğumda duyduğum hissi bugün burada duyuyorum” dedi. Nedim Gürsel, 29 Ekim’deki söyleşide ziyaretçilerle buluşacak. Aynı gün saat 14.30’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “100. Yılında Türkiye Cumhuriyeti” konulu söyleşiye katılacak. Söyleşide Timur Soykan, Aytunç Erkin ve Murat Ağırel de yer alacak.