İzmir Konak’tan yüz çadırlık kent
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Konak Belediyesi’nin Kahramanmaraş’ta kurduğu çadır kentte hayat başladı. Maraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesini yaşam alanına çeviren Konak Belediyesi, 100 çadırda 500 kişiyi barındırıyor. Çadır kentteki depremzede vatandaşlara, ihtiyaç duydukları hijyen ürünleri, yatak, yorgan ve giysiler de teslim edildi. ÇÇadır kentteki depremzede ailelerin gereksinimlerine göre ek önlemler alınırken, uzman personel de psikolojik destek sunuyor.


İKİ MOBİL MUTFAKLA ÜÇ ÖĞÜN YEMEK

Okulun spor sahasını, iki mobil mutfağın bulunduğu bir yemekhaneye dönüştüren Konak Belediyesi, üç öğün yemek servisi yapıyor. Konak Belediyesi’nin çadır kentinde çocuklar için özel bir alan da oluşturuldu. Kurulan mavi çadırda çocuklar için eğlenceli ve eğitici aktiviteler düzenleniyor. Aileler okulun içinde bulunan ve dönüştürülerek daha kullanışlı hale getirilen duş ve tuvaletleri kullanıyor. Çadır kentin bakım ve temizliğini de Konak Belediyesi ekipleri yapılıyor.

Konak Belediyesi ekiplerinin depremin ilk gününden bugüne bölgede olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çadır sayısını hızla artırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Batur, “İlk etapta yüz çadırlık yaşam alanı kurduk. Talep olan, ihtiyaç duyulan yerlerde çadır kentlerimizi kurmayı sürdüreceğiz. Sadece çadır değil, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, onlara psikolojik destek sunduğumuz, çocuklarımızın eğitici aktivitelere katıldığı yaşam alanları oluşturuyoruz. Öğünlerin düzenli sunulduğu, bakımı, temizliği yapılan yerler bu alanlar. Büyük acılar, kayıplar yaşayan vatandaşlarımızın bir nebze de olsa rahat yaşamalarını sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da Konak Belediyesi’nin çadır kentini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Batur’a şahsı ve hemşehrileri adına teşekkür etti.