Haluk Levent 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılında İzmir’deydi. Koronavirüs önlemleri kapsamında Levent, Körfez’de bir feribottan tüm İzmir’e şarkı söyledi. İzmirliler Levent’e evlerinin ışıklarını açıp kapatarak eşlik etti.

İzmir Körfezi’nde tarihi yüzüncü yıl konseri

BİRGÜN İZMİR

İzmir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılını Haluk Levent konseriyle kutladı. Koronavirüs önlemleri kapsamında 22 Nisan akşamı yapılan konserde Levent, Körfez’de bir feribottan tüm İzmir’e şarkı söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan konseri kıyı hattındaki İzmirliler de balkonlarından izledi. Levent’in şarkılarına eşlik eden İzmirliler ışıklarını açıp kapatarak konsere katıldı.

Sosyal mesafe kuralı gereği Levent konsere orkestrayla değil üç müzisyenle çıktı. Ses ve ışık sistemiyle donatılmış feribot aynı zamanda Körfez’de büyük bir görsel şölen de yarattı.

izmir-korfezi-nde-tarihi-yuzuncu-yil-konseri-721185-1.

Levent’e feribotta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer eşlik etti.

“İZMİR BİZİ DUYUYOR”

Haluk Levent, “19 Mayıs’ın yüzüncü yılında Samsun’daydım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılında ise İzmir’de konser verme şansına sahip oldum” dedi. Levent, ışıklarını açık kapatan İzmirlileri gördükçe “İzmir bizi duyuyor. Bu yanıp sönen ışıklar için şarkı söyleyeceğiz. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerimizden çıkmamak durumundayız. Böyle bir talihsizlik oldu. Ancak bu yıl da yüreğimizdeki coşku meydanlardaymışız gibi olacak” şeklinde konuştu. Rahmetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya adadığı İzmir şarkısını da söyleyen Levent, konserini İzmir Marşı ile bitirdi.

Haluk Levent, konser gelirini hayatını Covid-19’dan kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı’nın çocuklarının eğitimi için bağışladığını açıkladı.

izmir-korfezi-nde-tarihi-yuzuncu-yil-konseri-721186-1.