İzmir Körfezi’nden Cumhuriyet selamı

BİRGÜN EGE

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen kutlama turunda sekiz yelkenli tekne Körfez’den İzmirlileri selamladı.

İzmir Marina’dan Bostanlı’ya kadar Körfez’de tur atan Türk bayraklı ve yelkenlerinde Atatürk’ün fotoğrafları bulunan tekneler Cumhuriyet coşkusunu denize taşıdı.

KÖŞGER, SOYER VE SİVRİ TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

İzmir'de Cumhuriyet’in ilanının 97. yılı nedeniyle düzenlenen kutlamalar sabah saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi törende ilk olarak İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tebrikleri kabul etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Vali Köşger, yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Köşger, “Tüm olumsuz koşullara rağmen bugün burada ve tüm yurtta oluşan coşku Cumhuriyet’in aziz milletimiz tarafından benimsendiğini, 97 yıllık getirilerinin hayat tarzı olarak içselleştirildiğini ifade etmekte, Cumhuriyet’imizi ve Cumhuriyet’imizin oluşturduğu ortamı koruma ve sonsuza kadar yaşatma kararlılığını göstermektedir’ dedi.

Pademi kısıtlamaları nedeniyle tören Atatürk Anıtı önünde bu konuşmayla sona erdi.