İzmir Marşı’nı istemeyen müdüre velilerden tepki

İzmir’in en eski okullarından Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak isteyen okul müdürü Selamettin Demirhan’dan Milli Eğitim Bakanlığı’nca olaya ilişkin bilgi notu istendi. Demirhan, bilgi notunda, “Yaşananlar ve yapılanlar tarafıma yöneltilen karalama girişimi, şahsiyetimi yıpratmaya yönelik faaliyet” dedi. Öte yandan okul velileri müdürü protesto etti. CHP’li Tacettin Bayır burada yaptığı konuşmada, okul müdürünün görevden alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın isteği üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, konuyla ilgili araştırma yaptırarak, okul müdürü Selamettin Demirhan’dan bilgi notu istedi.

Demirhan, Bakanlık tarafından istenen bilgi notunda, kendisini savunarak, olayın farklı amaçlarla yapıldığını ileri sürdü. Demirhan’ın “Okul marşını çaldırmak istedim. Yaşananlar ve yapılanlar tarafıma yöneltilen karalama girişimi, şahsiyetimi yıpratmaya yönelik faaliyet” dediği öğrenildi.

Öte yandan konuyla ilgili okul yöneticileri ise Selamettin Demirhan’ın okulda olmadığını, gerekli açıklamanın bilgi notunda yapıldığını ve değerlendirmede bulunmak istemediklerini söyledi.

‘Müdür Demirhan görevden alındı’
Gelişmeler ve tepkiler sonrasıda Atatürk Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen eyleme CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve milletvekili aday adayı Kani Beko ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Egedesonsöz’den Mehmet İşler’in haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, burada yaptığı konuşmada Müdür Demirhan’ın görevinden alındığını öne sürdü.

Bayır, “Size bir söz verdik. 40 dakika önce vekilimiz Atila Sertel ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanındaydık. Durumu anlattık. Başkaları da başka şeyler anlatmış. Bizim anlatmamız üzerine telefonu yanımızda kaldırdı. İl Milli Eğitim Müdürü’nü aradı. ‘Derhal bu müdürü görevden alacaksın’ talimatını verdi. Bu gelişme yanımızda yaşandı. Yarın basına resmi haber düşer. Eğer bu müdür görevden alınmazsa mücadelemiz devam edecek. Ancak Valimiz, şu an Müdürü görevden almıştır” ifadelerini kullandı.