MEB Bakanı Ziya Selçuk, Marmaris’teki 19 Mayıs törenleri sırasında Marmaris Belediyesi'nin ses aracında sistem arızası yaşandığı için İzmir Marşı'nın çalınmadığını iddia etti. Belediye Başkanlığı ise Selçuk'u yalanladığı açıklamasında, “Çalınması istenen marşlar arasında İzmir Marşı yoktu” dedi

'İzmir Marşı' tartışması: Bakan ‘arıza’ dedi belediye yalanladı

İSMAİL ARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP Milletvekili Mürsel Alban’ın sorusu üzerine, Marmaris’te 19 Mayıs törenleri sırasında İzmir Marşı'nın çalınmamasının sorumlusunun CHP'li Marmaris Belediyesi olduğunu iddia etti. Marmaris Belediye Başkanlığı ise Bakan Selçuk'u yalanladı.

Marmaris’te 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerin de tepki gösterdiği “Genç Osman ve 15 Temmuz Marşı” çalınıp İzmir Marşı çalınmaması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Mürsel Alban, Milli Eğitim Şube Müdürü'nün de "15 Temmuz Marşı önemli değil mi, şehit verdik” diyerek öğrencileri tartakladığı olayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

'BELEDİYENİN SES ARACI BOZULDU'

Soru önergesine cevap veren Ziya Selçuk, “Gençlik kortej yürüyüşü esnasında çalınacak marşların Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Marmaris Belediye Başkanlığı’na ait ses yayın aracına harici bellek ile verildiği, belediyenin ses yayın aracındaki sistem arızası ve teknik aksaklık nedeni ile bellekteki diğer marşların çalınamadığını" öne sürdü. Selçuk, öğrencileri tartaklayan şube müdürü hakkında da Valilik tarafından soruşturma başlatıldığını iddia etti.

BELEDİYE, BAKANI YALANLADI

Marmaris Belediyesi'nden BirGün'e yapılan açıklamada ise yaşananlar şöyle anlatıldı:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılı etkinlikler kapsamında düzenlenen Gençlik Yürüyüşünde belediyemizden ses yayın aracı temin edilmesi talep edildi. Belediye olarak ses yayın aracını kiralayarak, ses sistemini yürüyüşün yapıldığı 15 Mayıs günü hazır hale getirdik. Söz konusu yürüyüşte çalınacak marşlar Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından bir harici disk ile aracın kiralandığı firma yetkilisine verilmiştir.

Firma yetkilisi, kendisine verilen harici diskte sadece beş marş olduğunu, bunlardan hiçbirinin İzmir Marşı olmadığını belirtmiştir. Eğer ses sisteminde bir teknik arıza olsaydı sadece İzmir Marşı değil yürüyüş esnasında çalınan diğer marşların da çalınamayacağını belirtmiştir."