FETÖ'nün TSK'daki gizli yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 158 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli 41 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 158 şüpheliden 97'si gözaltına alındı.

İzmir merkezli 41 ilde FETÖ operasyonu: 158 gözaltı kararı

İzmir merkezli 41 ilde FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturmada, haklarında arama kararı verilen, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 158 şüpheliden 97'si yakalandı.

AA'nın haberine göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, ‘FETÖ’nün TSK’deki gizli yapılanmasına yönelik operasyon yapıldı.

Bu kapsamda, büfe/kontörlü sabit hat irtibatı tespit edilen, bir kısmı hakkında örgüt mensubu olduklarına dair itirafçı beyanı ve askeri okul mülakatlarında örgütsel kodlama tespiti bulunduğu açıklanan 33'ü muvazzaf 48 asker ile 110'u darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi, toplam 158 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden 97'si gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü hiyerarşisinde mahrem imam olarak görev alan ve operasyonel hatlarla bir kısım yargı teşkilatı çalışanıyla irtibat kurarak örgütsel faaliyette bulundukları tespit edilen 73 şüpheli hakkında Ankara merkezli 16 ilde, gözaltı kararı verildi" dedi.