İzmir Şehir Hastanesi’nin yapımında çalışan inşaat işçileri,  yaklaşık 2 buçuk aydır maaşlarını alamadıkları için iş bıraktı. İşçiler, “Şartlarımız çok kötü. Bu yetmezmiş gibi maaşlarımızı da alamıyoruz. Haklarımızı istiyoruz” dedi.

İzmir Şehir Hastanesi’nde işçiler iş bıraktı: Haklarımızı istiyoruz

Aycan KARADAĞ

2014’te temeli atılan ve 30 ayda biteceği söylenen İzmir Şehir Hastanesi hâlâ tamamlanmadı. Gama-Türklerler tarafından İzmir Bayraklı ilçesinde yapımına devam edilen İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan binlerce işçinin yaşadıkları sorunlar ise katlanıyor. Şimdi de Türkerler Holding'in yüklenici olduğu şantiyede Kaver Mühendislik firmasında çalışan 300’e yakın işçi yaklaşık 2 buçuk aydır ücretlerini alamadıkları için iş bıraktı.

BirGün’e konuşan bir işçi, “Çalışma şartlarımız çok kötü. Burada binlerce işçi çalışıyor ve koşullarımız çok kötü. Yemekhaneler ve kaldığımız koğuşlar hem yetersiz hem de sağlıksız. Bunlara yetmiyormuş gibi şimdi de 3 aya yakındır maaşlarımızı alamıyoruz. Biz de iş bıraktık” dedi.

izmir-sehir-hastanesi-nde-isciler-is-birakti-haklarimizi-istiyoruz-1001011-1.

İŞÇİYİZ, KÖLE DEĞİLİZ

Kaver Mühendislik firmasının kendilerine baskı yaptığını söyleyen işçi, “Bize işten kendi isteğimizle çıkartmaya çalışıyorlar. Burada hukuksuzluk, kanunsuzluk aldı başını gidiyor. Sesini çıkartanı işten çıkarttırıyorlar. Haklarını vermiyorlar. Biz kararlıyız. Haklarımızı istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İşçiyiz, köle değiliz” ifadelerini kullandı.

Dev Yapı İş Sendikası Üyesi Şafak Alaca da, “Bu tür sıkıntılar birçok firmada oluyor. Taşeron firmalarda geç yatırılıyor, yatırılmıyor ama işçiler ses çıkartamıyor işten çıkartılma korkusuyla. Bazı işçiler ramazan dolayısıyla paramızın yatması gerekiyor diyorlar. Çıkmak istiyorlar ama paraları verilmeden önce çıkamıyorlar. Bu yüzden de artık isyan eder duruma geldiler. Çalışma koşullarında hiçbir değişiklik olmadı” diye konuştu.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, şunlar dile getirildi: “İzmir Şehir Hastanesi’nde devam eden iş bırakma eyleminde sabah saatlerinde sendika temsilcimiz ve sınıf tavrı temsilcileri özel güvenlik elemanları tarafından içeriye alınmıyor üyelerimizle birlikte kapıda yetkilileri bekliyoruz, Türkerler ve Kaver yönetimi bir kez daha uyarıyoruz işçilerin haklı taleplerini kabul edin.”