İzmir Tabip Odası'nın 2020-2022 yılları arasındaki yönetimini belirleyecek olan olağan genel kurulu bugün başladı.

İzmir Tabip Odası’nın genel kurulu başladı

BERKAY SAĞOL

İzmir Tabip Odası'nın 2020-2022 yılları arasındaki yönetimini ve çalışma programını belirleyecek olan olağan genel kurulu bugün başladı. Kültürpark’ta bulunan İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılan genel kurulun ilk gününde, konuşmalar ve 2018-2020 yılları arasındaki faaliyet raporu açıklandı.

Bu dönem oda yönetimine, “Mesleğimize, meslek örgütümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” ana vurgusuyla Demokratik Katılımcı Hekimler tek aday. Demokratik Katılımcı Hekimler’in yönetim kurulu listesinde, Uzm. Dr. Zeynep Altın, Op. Dr. M. Lütfi Çamlı, Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Uzm. Dr. Doğu Barış Kılıççıoğlu, Op. Dr. Hakan Köse, Uzm. Dr. Behiye Mungan ve Dr. Nuri Seha Yüksel yer alıyor.

'MESLEK ONURUMUZU KORUYACAĞIZ'

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, meslek odalarının önemine dikkat çekti. Tüm meslektaşlarını birlik olmaya ve odaya sahip çıkmaya davet eden Prof. Dr. Obuz,”Sağlıkta dönüşüm projeleriyle hekimler maalesef çok yoğun çalışıyor. Ve maalesef başımıza kötü bir şey gelmeyince meslek odalarının önemini anlayamıyoruz. 2.5 yıldır en fazla vakit ayırdığımız konu sağlıkta şiddet. Yönetim kurulumuz şiddete maruz kalan hekimlerin hep yanında oldu hem manevi hem de hukuki olarak. Sağlıkta şiddete karşı yasanın çıkması için aktif bir şekilde çalışma yaptık. Çevre ve halk sağlığını ilgilendiren sadece İzmir’de değil, İzmir dışında da gerçekleşen etkinliklere katıldık. Sağlık, emek ve meslek örgütleriyle bir araya gelmeyi başardık ve İzmir Sağlık Platformu’nun kuruluşuna öncülük ettik. Bizler yönetim kurulu olarak pandeminin şeffaf, bilimsel kurallara uygun bir şekilde ildeki kurullarda görev yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik ancak il pandemi kurulunda yer almadık. Pandemi sürecinde koruyucu malzeme ve ekipman desteği sağlayan her kuruma da ayrıca teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde işten çıkarılmalar yasaklansa da özel sağlık kuruluşlarında çalışan bazı hekim arkadaşlarımız ciddi hak kayıplarına uğradı. İzmir Tabip Odası da yine bu konudaki çözümlerini kamuoyuna açıkladı. Pandemide sağlık çalışanlarının konaklama sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderdik ve sağlık çalışanlarına şehir merkezinde 3 farklı konaklama binası temin edildi. Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için SGK’ya başvuru yaptık ancak herhangi bir cevap gelmedi. Meslek odalarımıza ve TTB’ye yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmeyeceğiz ve meslek onurumuzu koruyacağız” diye konuştu.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

TBB Merkez Konsey üyesi Dr. Mübeccel İlhan da bir konuşma gerçekleştirdi. İyi hekimlik için mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Dr. İlhan, “Bu seçimlerde kaybeden olmayacaktır. Bu seçimlerde oy atmaya gelen her meslektaşım odasına sahip çıkacaktır. Bizler ipliğini pazara çıkardığımız meşhur şehir hastanelerine, çirkin ödeme düzenlerine, şiddeti vazgeçilmez hale getirene, liyakatsız atamalara, pandemi sürecinde dahi bilim insanlarını susturan zihniyete karşı mücadelemiz sürecek. Doktorlar bu süreçlerde yaptıklarınızı unutmayacak” ifadelerini kullandı.