İzmir Tabip Odası 12 Temmuz Pazar günü seçime gidiyor. Pandemi süreci devam ederken gerçekleşecek olan seçim öncesi Demokratik Katılımcı Hekimler’den Op. Dr. Lütfi Çamlı, bir seçim olmanın ötesinde meslek odasına ve mesleki bağımsızlığa sahip çıkma açısından önemli olduğunu belirtti.

İzmir Tabip Odası seçime gidiyor: Odalara sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmak demektir

BERKAY SAĞOL

İzmir Tabip Odası’nın genel kurulu 12 Temmuz Pazar günü toplanıyor. Pandemi koşullarında zorunlu olarak yapılacak olan seçim, Kültürpark’ta bulunan İZFAŞ 2 No’lu Hol’de gerçekleşecek. Yapılacak seçim öncesi yönetim kurulu listesi çıkararak yönetime aday olan Demokratik Katılımcı Hekimler’den Op. Dr. Lütfi Çamlı, seçimi BirGün’e değerlendirdi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz ise TTB Büyük Kongre Delegesi aday olurken, bu dönem yönetime adaya olmadı.

Pandemi koşullarına rağmen İzmir Tabip Odası’nın seçimi yapmama gibi bir şansının olmadığını söyleyen Dr. Çamlı, “TTB yasası gereği oda seçimlerinin Nisan ayında yapılması gerekiyor. Ancak bu sene pandemi nedeniyle bu seçim İlçe Seçim Kurulu tarafından ertelendi. 1 Haziran’da normalleşme süreciyle beraber kısıtlamalar gevşetilince, özellikle kapalı salon toplantılarının yeniden yapılabilir olmasıyla beraber İlçe Seçim Kurulu’ndan odamıza seçim tarihimizin saptanarak bildirilmesi yönünde bir yazı geldi. Bizde bir değerlendirme yaparak İzmir Tabip Odası da seçim tarihini 12 Temmuz olarak belirleyerek seçim takvimini sürecini başlattı. Tabi ki yazın Temmuz ortasında ve pandemi devam ederken böyle bir seçimi yapmak kimsenin tercihi değil. Bu bir yasal zorunluluk ve yapmıyorum, daha sonra yapacağım demek gibi bir itirazımız olamıyor. Süreç zaten 3 ay gecikti” diye konuştu.

izmir-tabip-odasi-secime-gidiyor-odalara-sahip-cikmak-demokrasiye-sahip-cikmak-demektir-752451-1.

MESLEKTAŞLARIMIZI MESLEK ODAMIZI SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ

İzmir Tabip Odası’nın seçimin sağlık açısından güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldığını vurgulayan Dr. Çamlı, “Geldiğimiz noktada oda seçimlerini zor bir dönemde fakat zorunlu olarak yapmak mecburiyetindeyiz. Bulunduğumuz dönemde ülkeyi yönetenlerin meslek odalarına karşı açık bir saldırısı söz konusu. Özellikle meslek odalarının itibarsızlaştırılması, işlevsizleştirilmesi hatta bölünerek etkinliğinin azaltılması söz konusu. Şu anda barolara yönelik gibi görünen bu girişim, sonrasında TMMOB gibi, TTB gibi bu ülkede çağdaşlığı, bilimi, adaleti, çevreyi ve halk sağlığını koruyan meslek örgütlerine yöneleceği aşikar. Meslek örgütleri demokrasinin vazgeçilmezleridir. Dolayısıyla bu süreçte meslek örgütlerimize, odalarımıza sahip çıkmak demokrasiye sahip çıkmak anlamına geleceği için bu seçimler bir bakıma bu girişimlere iyi bir cevap olacaktır. O yüzden bir seçimin ötesinde mesleki bağımsızlığımızı, meslek örgütümüzü ve demokrasiyi savunmak açısından seçime katılım önemlidir. Meslektaşlarımızı demokrasiye, meslek örgütüne ve mesleki bağımsızlığı sahip çıkmaya çağırıyor, bu yüzden seçimlere destek vermelerini, meslek odamızı savunmalarını bekliyoruz” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Seçimdeki ana vurgularının mesleğimize, meslek örgütümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz şeklinde olduğunu belirten Dr. Çamlı, “Demokratik Katılımcı Hekimler, yönetimde bulundukları süreçte hekim haklarını savunan ve kamucu bir görev yerine getirdiler. Özellikle hekimlerle meslek odası arasındaki bağlar güçlendi. Yönetim sadece seçilen kurullarca değil, en geniş üye meslektaşlarımızın katılımıyla geniş tabanla yönetilmeye çalışıldı. Tekrar adayız, tekrar bu süreçte İzmir hekim kitlesinin desteğini istiyoruz. Bu seçimdeki ana vurgumuz mesleğimize, meslek örgütümüze ve geleceğimize sahip çıkıyoruz şeklinde olacak. Aynı zamanda meslektaşlarımıza, mesleki yaşantıları boyunca asla yalnız olmadıklarını, sağlıkta şiddette, mobbingde ve pandemide daima yanlarında Demokratik Katılımcı Hekimleri bulacaklarını, asla yalnız olmadıklarını söylemek istiyoruz. Bu amaçla meslektaşımıza sahip çıkmak, destek olmak adına yönetime tekrar aday listemizi ilan ettik” ifadelerine yer verdi.

Pandemi sürecinde de Demokratik Katılımcı Hekimler’in aktif şekilde çalıştığını dile getiren Dr. Çamlı, “Özellikle koruyucu ekipmanların dağıtılması konusunda oda aktivisti olarak görev yaptılar. Pandemi süresince her ne kadar ülkeyi yönetenlerin iyi bir sınav verdiği düşünülmese de, meslek örgütlerinin ne kadar gerekli olduğu bir kere daha görüldü. Böyle hem işleyişteki bir takım aksamalara müdahil oldu meslek örgütleri hem de üyelerine sahip çıkarak onların bu süreçte haklarını ve sağlıklarını koruyucu birçok önlemi hayata geçirdi. Seçim zor koşullarda zorunlu yapılan bir seçim. Ancak bir seçim olmanın ötesinde meslek odasına ve mesleki bağımsızlığa sahip çıkma açısında katılımın önemli olacağını düşünüyor ve tüm oda üyelerini meslek odalarına karşı yapılan bu saldırıya hep birlikte dur diyebilmek, güçlü bir cevap oluşturabilmek adına ve meslek örgütümüze sahip çıkmak adına seçimlere katılmaya davet ediyoruz” dedi.

DEMOKRATİK KATILIMCI HEKİMLER’İN LİSTESİ

Demokratik Katılımcı Hekimler’in bu dönemki yönetim kurulu listesinde, Uzm. Dr. Zeynep Altın, Op. Dr. M. Lütfi Çamlı, Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Uzm. Dr. Doğu Barış Kılıççıoğlu, Op. Dr. Hakan Köse, Uzm. Dr. Behiye Mungan ve Dr. Nuri Seha Yüksel yer alıyor. Öte yandan şimdiki İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz ise TBB Büyük Kongre Delegesi Adayı olarak gösterildiği açıklandı.