İzmir Tabip Odası, 16-17 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek genel kurulunda yeni yönetimini seçecek. Odanın yeni yönetim kurulu için üç grup yarışacak.

İzmir Tabip Odası yeni yönetimini seçiyor

BirGün EGE

İzmir Tabip Odası’nın Olağan Genel Kurulu 16-17 Nisan arasında gerçekleşecek. İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi için üç grup aday oldu.

Dört yıldır yönetimde olan Demokratik Katılımcı Hekimler, İzmir Tabip Odası Konferans Salonunda basın mensuplarıyla buluştu.

“Mesleğimize, Emeğimize, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” şiarıyla yola çıkan Demokratik Katılımcı Hekimlerin aday listesinde; Uzman Dr. Yüce Ayhan, Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Prof. Dr. Hakan Kültürsay, Uzman Dr. Behiye Mungan, Uzman Dr. Haldun Öniz, Uzman Dr. Ceylan Özkan ve Dr. Serkan Şen yer alıyor.


İzmir Tabip Odası mevcut yönetim kurulu üyesi ve Demokratik Katılımcı Hekimler’in yönetim kurulu adaylarından Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Geçen iki yıl süresince oda yönetiminde olan biz Demokratik Katılımcı Hekimler halkın sağlık hakkı ve hekimlerin hakları için etkin mücadele verdik” dedi.
Prof. Dr. Kaynak, “Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüze sahip çıkmanın zamanıdır. Şimdi her zamankinden daha fazla meslek örgütümüzün çatısı altında, daha katılımcı bir anlayışla iyi hekimlik değerlerini bu topraklarda yaşamak ve yaşatmak için bir arada mücadele etmenin zamanıdır” ifadelerini kullandı.

‘ÇAĞDAŞ TABİP ODASINI KURACAĞIZ’

İzmir’de bir süre önce emek merkezli, laiklikten yana ve yurtsever bir hekim birlikteliğinin mümkün ve zorunlu olduğunu bir çağrı metniyle İzmir hekim kamuoyuna duyuran Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayları ise Feray Güleç Uyaroğlu, M. Elcil Kaya Biçer, Altan Gökgöz, Çağrı Dursun, Rana Savlu, Adem Aydın, İnan Mutlu.

Çağdaş Hekimler Grubu tarafından yapılan açıklamada ise, “Emeğe değer veren, Cumhuriyeti ve değerlerini sahiplenen, laik, ilerici, aydınlanmacı, yurtsever bir hekim birlikteliğinin mümkün ve hatta zorunlu olduğunu görüyoruz. Küçülen, işlevsizleşen, küstüren bir tabip odasından gerçek bir meslek örgütüne dönüşmek, ancak bu değerler ile mümkün olacaktır. Biz, bu değerleri yükselterek, bağımsız, katılımcı, gençleşen, dayanışmacı, demokratik, çağdaş İzmir Tabip Odasını kuracağız. Deneyim ile umudun birlikteliğini önemsiyoruz ve gençleşiyoruz. Gençleşmeyi bir heyecan ve olanak olarak görüyoruz. Pandemi, ekonomik kriz ve beraberinde gelen umutsuzluklar, tüm toplumda olduğu gibi hekime de kapanmayı ve yalnızlığı, bireysel çözümlere odaklanmayı dayatmıştır. Dayanışma önemli bir çıkış yolumuzdur. Artık, dar grupçu, hekimleri uzaklaştıran, kimliklere bölen yapılara da mecbur değiliz” denildi.