İzmir temsilcileri Altay ve Göztepe sportif krizde

BirGün/EGE

Süper Lig’de oynadığı son 7 maçı kaybeden Göztepe’de sular durulmuyor. 27 puanla 18’inci sıraya demir atan İzmir temsilcisinin kümede kalma ümitleri her geçen hafta azalıyor. Milli maç arası öncesi evinde Alanyaspor’a 2-0’lık skorla mağlup olan sarı-kırmızılı ekipte kaleci İrfan Can Eğribayat süresiz kadro dışı bırakıldı.

Alanyaspor maçının bitiminde kendisine tepki gösteren taraftarlarla münakaşaya giren ve takım arkadaşları tarafından güçlükle yatıştırılan genç file bekçisine yönetimden ceza kesildi. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Profesyonel Futbol A Takım oyuncumuz İrfan Can Eğribayat, Alanyaspor maçında gerçekleştirdiği disiplinsiz davranışı nedeniyle kadro dışı bırakıldı” ifadeleri kullanıldı. Genç kaleci ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananlardan dolayı özür diledi.

Göztepe’de Mehmet Sepil’in başkanlığı bırakmasının ardından kulüp devri yeniden gündeme geldi. Sepil’in Ankara’da iki görüşme yapacağı ve biri yerli, iki grupla kulübün satışı için pazarlık masasına oturacağı iddia edildi. Geçen yıl şubat ayında Sporttz Spor Yatırımları Anonim Şirketi’ne devredilen küçük miktar dışında, kulüp hisselerinin çoğunluğunu Sepil elinde bulunduruyor.

ALTAY YİNE TEKNİK DİREKTÖR ARIYOR

Süper Lig’de zor günler geçiren ve küme düşme hattından kurtulamayan ve son maçta öne geçmesine rağmen Sivasspor’a mağlup olan Altay’da, teknik direktör Serkan Özbalta ile yollar ayrıldı.

Serkan Özbalta’nın ayrılığının ardından siyah-beyazlı yönetim yeni teknik direktör arayışına girdiklerini ve kısa sürede yeni ismi açıklayacaklarını bildirdi. İzmir temsilcisi bu değişiklikle beraber bu sezon 4’üncü teknik direktörünü göreve getirmiş olacak.

Bu sezona Mustafa Denizli yönetiminde başlayan Altay, daha sonra 20’inci haftada Denizli’nin yardımcısı Mert Nobre’yi göreve getirdi.

3 hafta görevde kalan Nobre’nin yerine ise Serkan Özbalta getirildi. 7 hafta görevde kalan Özbalta, 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak kümede kalma umutlarını tazelemesine rağmen kulüp içindeki maddi sorunlardan dolayı görevinden istifa etti.