İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri, yemeklerden zehirlenecek noktaya geldiklerini belirterek, yurt yemekhanesinde yemek boykotu yaptı. Bütün öğrencilerin katıldığı boykot üzerine Rektör Prof.Dr.Yusuf Baran ve KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Gümüş yönetiminde acil toplantı yapıldı

İzmir Urla KYK yurdunda öğrenciler isyanda: Yemek için zehirlenmemiz mi lazım?

BİRGÜN / İZMİR

İzmir Urla’da yerleşik Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde okuyan ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, zehirlenme tehlikesi altında olduklarını açıkladı.

Aynı çatı altında bulunan Latife Hanım Kız ve Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda, yemeklerin temiz olmadığını, her türlü böceğin, bulaşık süngeri parçalarının, bulaşık süngeri telinin, kılın, mavi plastik parçaların, yabancı cisimlerin yemeklerde görüldüğünü belirten öğrenciler, yemekhanenin de pislik içinde olduğunu anlattı.

Urla’daki İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü içinde bulunan kız ve erkek yurtlarında yaşanan sorunlarını idareye iletmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını kaydeden öğrenciler, 6 Aralık’ta yemekhaneyi kullanmayarak yemek boykotu yaptı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENME

Kız Öğrenci Yurdu Müdiresi Berrin Meşe ve Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet Ersoy tarafından şikayetlerine, “hayır, hayır böyle bir şey yok” yanıtı verildiğini kaydeden öğrenciler, bunun üzerine Instagram Platformu’nda bulunan İyte_itiraf__ adlı sayfada örgütlenerek, 6 Aralık için 3 Aralık’ta boykot çağrı yaptı.

Bütün öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen boykot üzerine aynı gün yurda gelen, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rekörü Prof.Dr.Yusuf Baran ve KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Güneş, öğrencilerle acil toplantı yaptı.

Yurt Müdiresi Berrin Meşe ve Yurt Müdürü Mehmet Ersoy’unda hazır bulunduğu toplantıda, öğrencilerin şikayetlerini dinleyen İl Müdürü Hüseyin Gümüş, yemekhanenin denetlendiğini ve bir sıkıntı görülmediğini iddia etti.

Öğrencilerin yemek firmasının sözleşmelerinin feshedilme taleplerini ise firmanın feshi için iki uyarı yazısı gerektiğini, bu toplantı ile firmanın bu yıl ilk uyarısını aldığını belirten Güneş, “damak zevkine uygun yemek yapmıyor” diye firmaya ceza verilemeyeceğini, firma ile sözleşmenin direk feshinin ise bir zehirlenme durumunda söz konusu olabileceğini öne sürdü. Bunun üzerine öğrenciler İl Müdürü Gümüş’e tepki göstererek, “yemek için zehirlenmemiz mi lazım?” diye sordu.

izmir-urla-kyk-yurdunda-ogrenciler-isyanda-yemek-icin-zehirlenmemiz-mi-lazim-541567-1.

YURTTA HİZMET VE BAKIM YOK

BirGün’e bilgi veren öğrenciler, yurtta sorunların diz boyu olduğunu, yemeklerin pahalı ve az olduğunu, aç kalmamak için ücretsiz hakedişlerinin üzerinde yemek almak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yurtta sıcak suların akmadığını, kaloriferlerin çalışmadığını ve soğuk suyla banyo yapmak zorunda kaldıklarını, kapı kolları ve duş başlıklarının bozuk olduğunu, lambaların ise yanmadığını ve cep telefonu ışığı ile yollarını bulduklarını anlatan öğrenciler, duvarlarda bulunan küflerin ise astım ve alerjik hastalıklara yol açtığını anlattı.

Çatal, bıçak ve tabakların hiçbir zaman temiz olmadığını, tuvaletlerin aşırı bakımsız ve kötü koktuğunu, sabunluklarda böcek dolaştığını, yemekhaneden kötü kokular geldiğini ifade eden öğrenciler, yurtta Revir yokken, çalışma odalarından birinin kapatılıp kadın kuaförü yapıldığını da sözlerine ekledi.

izmir-urla-kyk-yurdunda-ogrenciler-isyanda-yemek-icin-zehirlenmemiz-mi-lazim-541568-1.

Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Mehmet Ersoy ​

izmir-urla-kyk-yurdunda-ogrenciler-isyanda-yemek-icin-zehirlenmemiz-mi-lazim-541569-1.

KYK İzmir İl Müdürü Hüseyin Gümüş