İzmir Barosu, İzmir Valiliği'nin gönderdiği yazı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılacak kurumların 20 kişi ile sınırlı tutulmasının istendiğini ifade etti. Duruma tepki gösteren Baro, "Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

İzmir Valiliği'nden 29 Ekim yürüyüşüne protokol sınırlaması: İzmir Barosu tepki gösterdi

BİRGÜN EGE

İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılacak kurumların 20 kişi ile sınırlı tutulmasını istedi.

İzmir Valiliği’nden meslek örgütleri ve STK’lere gönderilen yazıda ‘Korteje katılacak kişi sayısı 20’yi geçmesin” ifadeleri yer aldı.

Kişi sayısının kısıtlamasına İzmir Barosu tepki gösterdi. İzmir Barosu tarafından Valiliğe verilen yanıtta, “Bizler, İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu önemli günün büyük bir coşku ve mümkün olan en geniş katılımla kutlanması gerektiğine inanmaktayız. 114 yıllık geçmişi ve birçok konuda ülkede öncü olan İzmir Barosunun seçilmiş yönetim kurulu olarak baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızla beraber 29 Ekim günü tören alanında olma azminde olduğumuzu bildiririz” denildi.

"CUMHURİYETİ HALKTAN KAÇIRMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ!"

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Barosu, İzmir Valiliği’nin 2018 yılında da benzer bir girişimde bulunduğu belirtilerek, “Şimdi anlıyoruz ki siyasallaşmış bürokratik zihniyet, geçen dört yıl içinde hiç değişmemiş ve milli bayramları yurttaşlardan kaçırabileceği düşüncesiyle İzmir Barosundan korteje katılmak üzere 20 kişilik liste yollamasını istemiştir. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Vazgeçmedik, biat etmedik, teslim olmadık. Cumhuriyet değerlerini, laik Türkiye Cumhuriyetini, hukuk devletini, insan hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz. Aynı kararlılıkla, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baromuz üyesi bütün meslektaşlarımızla birlikte, çok daha kalabalık ve çok daha coşkulu şekilde katılacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.”