İzmir Valiliği, yarın itibariyle kentte gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını ifade ederek yurttaşları uyardı. Kuvvetli yağışların 30 saat süreceği belirtilen valilik açıklamasında, "Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İzmir Valiliği'nden sağanak uyarısı: 30 saat sürecek

İzmir Valiliği'nin resmi sitesinde, kentte yarın itibariyle etkili olacak gök gürültülü sağanak yağış ile ilgili açıklama yapıldı.

Yurttaşların uyarıldığı açıklamada, "Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Kuvvetli yağışların 30 saat süreceği belirtilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir İl genelinde öğle saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

23.11.2021 06:00-24.11.2021 12:00"