İzmir ve Aydın Baro Başkanları, seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik yasa teklifine tepki göstererek birçok bora başkanının ortak aldığı karar ile bulundukları illerden Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü"ne başladı

İzmir ve Aydın Baroları’nın Ankara’ya yürüyüşü başladı: Kral çıplak demeye devam edeceğiz

AYCAN KARADAĞ

AKP ve MHP’nin barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik hamlesine tepkiler sürüyor. Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik yasa teklifine tepki gösteren birçok baro başkanı aldığı ortak karar ile "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel İzmir Adliye’si önünden, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’ta Aydın Adliye’si önünden Ankara’ya yürüyüşe başladı.

BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZIN SESİ OLMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, “Suskunluğumuz sesimiz olmadığı şeklinde algılamayın. Söyleyeceklerimiz var, mücadele etmeye hazırız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından Baro başkanları ortak kararımız ile Ankara’ya yola çıkıyoruz. Bu teslimiyeti kabul etmediğimizi, meslek örgütlerinin ele geçirilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha duyurmaya gidiyoruz. Bize siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Yanılıyorsunuz… Biz Kazdağları’nı, Salda Gölü'nü korumak için konuşuyoruz. Buna siyaset diyorsanız siyaset yapmaya devam edeceğiz. Biz istismara uğrayan çocukları korumak için, şiddete uğrayan kadınlara yer almak için, hak ihlallerine karşı mücadele ediyoruz. Bütün yurttaşlarımızın sesi olmak için mücadele ediyoruz. Yaptığınız tüm yanlışları teşhir etmeye, karşı çıkmaya mücadele edeceğiz. Ele geçirmedikleri son kaleler meslek örgütleri. Ülkede tümüyle sessizlik olsun istiyorlar. Dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Biz bu bahçenin güllerini korumak için diken olmaya devam edeceğiz. Gerçekleri söylemeye; kral çıplak demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

izmir-ve-aydin-barolari-nin-ankara-ya-yuruyusu-basladi-kral-ciplak-demeye-devam-edecegiz-746196-1.

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt da, “Yürüyebildiğimiz kadar yürüyeceğiz. Gerekirse Ankara değil Kars’a kadar yürürüz. Keşke bugün bunlar olmasaydı. Bu yürüyüş savunmanın onur yürüyüşüdür. Ben bu yürüyüşten onur duyuyorum. Birileri de tarihe kara leke olarak geçecek. Defalarca ifade ettik. Baroları bölmeye, avukatları susturmaya çalışıyorlar ama hiçbir güç bunu yapamayacak. Avukatlara kimse boyun eğdiremez. Bizim görevimiz barolarımızı temsil etmektir, teslim etmek değildir. Barolarımızı asla teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

izmir-ve-aydin-barolari-nin-ankara-ya-yuruyusu-basladi-kral-ciplak-demeye-devam-edecegiz-746197-1.