İzmir Yaşam Alanları Meclisi, Rize İkizdere’de İşkencidere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin mücadelesine destek olmak için basın açıklaması yaptı. İkizdere halkının kararlılığı dayanışmadan yana umutlarını arttırdıkları belirtilen açıklamada, “İkizdereliler bir kez daha bu yağma düzeninden çıkışın tek yolunun ülkenin her yerindeki yıkım projelerine karşı gösterilecek direnç ve dayanışmanın birleşik gücünden geçtiğini gösterdiler" denildi.

İzmir Yaşam Alanları'ndan İkizdere direnişine destek: Sürdürdükleri mücadele hepimizin umudunu besliyor

BİRGÜN EGE

Rize İkizdere’de İşkencidere Vadisi’ne yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin mücadelesine devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından köylülere destek gelirken bir açıklama da İzmir Yaşam Alanları Meclisi’nden geldi.

Bölgede yaşayan köylülerin yaşam alanlarını devlete karşı korumaya çalıştıklarının önemine dikkat çekilen açıklamada, “Bu talanına karşı ‘buralar bizimdir’ diyen İkizdereliler, polis ve jandarma eşliğinde gelen iş makinalarının alana girmesine taşla, sopayla, bedenleriyle kurdukları barikatlarla engel oluyor, direniyor. Sürdürdükleri yaşam mücadelesi hepimizin yüreğini ısıtıyor, umudumuzu besliyor. İşkencedere Vadisi’nde, ‘suyunu, doğup büyüdüğü yerleri, vadisini, yaşam alanlarını’ kadını, erkeği, çoluğu, çocuğu ile savunan İkizdere halkının mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. İkizdereliler bir kez daha bu yağma düzeninden çıkışın tek yolunun ülkenin her yerindeki yıkım projelerine karşı gösterilecek direnç ve dayanışmanın birleşik gücünden geçtiğini gösterdiler” denildi.

Açıklamada, son olarak şunlar kaydedildi: “Ülkemizi bir doğa talanı haline getiren haramilere karşı her bölgede, her yörede, her köyde, her akarsuda, her ağaçta direnen halkın direnci, direncimiz olarak, yolumuza ışık oluyor. İzmir Yaşam Alanları olarak havamıza, suyumuza, toprağımıza, yaşam alanlarımıza göz dikenlere, saldıranlara karşı verilen her mücadelenin, her direnişin yanında olduğumuzu, mücadelenin gücünü büyütmek için dayanışmada olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”