İzmir'de Gezi Direnişi'nin 10'uncu yıl dönümünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada "Pusulamız Gezi’dir. Onuncu yaşında da Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek"denildi.

Kaynak: Haber Merkezi
İzmir’de Gezi Direnişi anıldı: "Pusulamız Gezi'dir"

BİRGÜN EGE

Gezi Direnişi'nin 10'uncu yıl dönümü dolasıyla İzmir'de  basın açıklaması yapıldı. 

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen açıklamaya; TMMOB, siyasi partiler ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
Açıklamayı Maden Mühendisleri Odası İzmir Yönetim Kurulu üyesi Kemal Çakmak yaptı. Çakmak, “Gezi’nin onuncu yılında, şehir şehir dalga dalya yayılan, yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, ranta, talana, yalana, tüm ayrıştırma politikalarına karşı yan yana durduğumuz, sesimizi çığa dönüştürdüğümüz o şanlı direnişten hala ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. Tüm ülkeyi şehir şehir ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganıyla inleten, haklarına, kentine, doğasına, memleketine sahip çıkan milyonlar adına, bütünüyle haksız, hukuksuz, delilsiz, mantıksız ve vicdansız tutum ve kararlarla 5,5 yıldır hapiste tutulan Osman Kavala ile Gezi’nin onurlu bakiyesini bizler adına taşıyan, tutuklulukları bir yılı aşan Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Mine Özderen'le gurur duyuyoruz” dedi.

Çakmak, “Ülkemizin adaletsiz, hukuksuz, farklı görüşlere tahammül edilmeyen, demokratik talep, tepki ve eylemlerin doğrudan doğruya suç kapsamına alınan bir anlayışla yönetilmesine, Yargının bağımsızlığının ortadan kaldırılmasına, dosyaları okumayan, delillere bakmayan, direktifle kararlar veren mahkemelere, Hak arayanı biber gazına boğulmasına, polis şiddetine maruz bırakılmasına,  ülkenin gençlerinin, eğitimli, kültürlü kesiminin, muhaliflerin, emeği sömürülen işçilerin; baskı, ekonomik kriz, geleceksizlik, liyakatsizlik yüzünden bir nefes, bir huzur arayışı ya da hayatta kalabilme çabasıyla kalbini memleketinde bırakıp bu ülkeden göç etmek zorunda bırakılmasına karşıyız” ifadelerini kullandı.

"SEÇİM SONUCU BİZİ UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEMEYECEK"

Çakmak, insanca, özgür, adil, refah içinde, demokratik yaşam taleplerinin ve hak arayışlarının süreceğini belirtirken açıklamasına şunları dile getirdi:“Devletin tüm imkânlarının iktidar adına kullanıldığı, dünya tarihinin gördüğü en adaletsiz seçimlerinden birinden çıkan sonuç bizi umutsuzluğa sürüklemeyecek. Bilsinler ki bizim pusulamız Gezi’dir. Onuncu yaşında da Gezi’yi hep genç kılan, bizi hep ayakta tutan, tüm hayallerimiz gerçek olana kadar dilimizden düşmeyecek olan sloganıyla anıyoruz Gezi Direnişi'ni; karanlık gider, Gezi kalır.”