İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen ile yürütülen TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler, belediye hizmet binası önünde eylem yaparak taleplerini dile getirirken perşembe günü 2 saat iş bırakacaklarını ve cuma günü işe saat 10.00’da başlayacaklarını açıkladı.

İzmir’de TİS eylemi: İşçiler, iş bırakacak

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkandı.

Toplu Taşıma Sistemi (ESHOT) ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde (İZSU) görevli kamu emekçilerinin örgütlü olduğu Tüm Bel-Sen ile süren yaklaşık 7 bin çalışanı ilgilendiren TİS sürecinde anlaşma sağlanmazken memurlar eylem yaptı.

TALEPLER KARŞILANMAZSA EYLEMLER SÜRECEK

Kültürpark’taki hizmet binası önünde eylem ve basın açıklaması yapan işçiler, perşembe günü 2 saat iş bırakacaklarını ve cuma günüde işe saat 10.00’da geleceklerini, talepleri karşılanmadığı takdirde eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Emekçiler olarak alım güçlerinin azaldığını belirten Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilcisi Şükriye Ertan, “Belediye yönetiminin sendikamıza son olarak önerdiği yüzde 42’lik zam teklifini gerçeklikten kopuk, emekçilerin geçim sıkıntısını anlamaktan uzak bulduğumuzu belirtmek isteriz. Sendikamız, artan hayat pahalılığı karşısında her geçen gün yoksullaşan belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4 bin 560 TL’nin 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, her biri 1.500 TL olan 5 adet ikramiyenin 6 ya çıkartılarak 3.000 TL olması talep ettik. Ayrıca iş yerlerinde yaşanan sorunların çözülmesi için, koku pirimi, kasa tazminatı, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilere teşvik pirimi, şoförlere kaza risk pirimi gibi çalışma yaşamında çözülemeyen sorunların giderilmesine yönelik taleplerimiz yapılan görüşmelerde dile getirildi ancak reddedildi” dedi.

"DEMOKRATİK DİRENME HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Ertan, şunları söyledi:

“Sosyal denge tazminatı için 8 bin 500 TL olan talebimize karşı 6 bin 500 TL ve her biri 3 bin TL olan altı ikramiye talebimize 2 bin 200 TL, gıda yardımı olarak önerdiğimiz aylık 750 TL olan talebimize karşılık yılda bir defaya mahsus 2 kilo kıyma verilmesi teklif edildi. İzmir halkına doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında hizmet sunan belediye emekçilerine reva görülen sadaka mahiyetindeki sefalet zamlarını kabul etmiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin değerli meclis üyelerinden, insanca ve onurluca bir yaşam için verdiğimiz mücadelede yanımızda görmek istiyoruz. Zengin olmak için değil, yoksullukla mücadelede bir nebze nefes almamızı sağlayacak taleplerimiz kabul edilene kadar üretimden gelen gücümüzün de kullanılması dâhil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağız.”