İzmirdeniz Projesi’ne bakanlık onay verdi

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez ile kenti buluşturma çalışması olan İzmirdeniz Projesi’nde mahkemenin iptal ettiği 4. Bölge Üçkuyular-Konak kesiminin planlarının yeniden düzenlenmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylayarak askıya çıkarıldı.

Onaylanan planda, İnciraltı Marina Kavşağına ve tramvay güzergâhına ilişkin düzenlemeler imar planına aktarıldığı, kentin atıksu alt yapısına hizmet vermek üzere teknik altyapı alanları belirlendiği ve mahkeme kararlarında belirtilen hususlar yerine getirildiği ifade edildi.

Mevcut imar planında İnciraltı Marina Kavşağı alt geçit olarak yer alıyordu. Ancak; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan proje değişikliği kapsamında Marina Kavşağı köprülü kavşak düzenlemesi olarak yeniden düzenlendi. İnciraltı Marina Kavşağı projesindeki yeni düzenlemeler ve bu doğrultuda Konak tramvayı güzergâhında yapılan değişiklikler imar planına aktarıldı.

Plan değişikliğinde; İnciraltı Marina Kavşağı projesindeki yeni düzenlemeler ve bu doğrultuda Konak tramvayı güzergâhında yapılan değişiklikler imar planına aktarıldı. Ayrıca; Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Eğitim Komutanlığının doğusunda bulunan park alanında teknik altyapı alanları ile trafo alanları belirlendiği ve değişikliğe esas meri planda yer almayan tramvay durakları belirlenmiş olup, mahkeme kararları gereği tramvay durakları ile tünel(alt geçit) kararlarına ilişkin gösterim eksiklikleri tamamlandığı belirtildi.