İzmir'in Kiraz ilçesinde CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın dinlediği esnaf, "Bize 'kemeri sık sık'... Ama sonuç! Ben mi sıkacağım hep. Gencim, kafamda hiçbir gelecek planı yok. Önümü görmüyorum. Borç borç, sürekli borç. 1500 TL Bağkur'umu ödeyeceğim diye çırpınıyorum. Günü kurtarayım, başka dert yok yani" dedi.

İzmirli esnaf: Gencim kafamda hiçbir gelecek planı yok, önümü göremiyorum

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, kırsal ilçelerden Kiraz'da pazarcıların dertlerini dinledi.

Kıyafet satan bir esnaf, "Bize 'kemeri sık sık'... Ama sonuç! Ben mi sıkacağım hep. Gencim, kafamda hiçbir gelecek planı yok. Önümü görmüyorum. Borç borç, sürekli borç. 1500 TL Bağkur'umu ödeyeceğim diye çırpınıyorum. Sürekli onun mücadelesi. Yaşayayım, onu ödeyim. Yaşayayım, ona vereyim. Onu kurtarayım. Günü kurtarayım, başka dert yok yani. Eşyaları tutan (müşterileri kast ediyor) pahalı diyor. Onlar da haklı. Ne deyim" diye konuştu.

Esnafın sözlerine karşılık yanıt veren Polat, "Var kaynağı bu memleketin. Yandaşa peşkeş çekmek yerine, üretici için, esnaf için, köylü için harcasak kalkınacağız hep beraber. Destek verin, birlikte değiştirelim bu düzeni" dedi.

"NE YAPALIM, BİZ DE Mİ MEMLEKET DEĞİŞTİRELİM"

Ekonomik sıkıntılara isyan eden esnaf ise şöyle devam etti:

"Bu hayat pahalılığı benim her şeyimi aldı şu an. Bütün her şeyi yedi. Çünkü üstüne koyamıyorum. Gelecek için sıfır durumdayım. Hamle yapamam. Korkuyorum. Ne yapalım şimdi? Biz de mi memleketi değiştirelim. Biz de mi gidelim. Ama çaresiziz.”

POLAT: YEMİN EDİYORUM AĞLADIM

Yurttaşların zor durumda olduğunu anlatan CHP'li Polat, "Yemin ediyorum ağladım. Çok iç burkucu manzaralar var. Acilen bu seçim sandığının gelmesi ve bu iktidarın değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

Polat şu açıklamayı yaptı:

"Ben yıllardır giderim Kiraz'a. Ama ilk kez böyle bir manzarayla karşılaşıyorum. Kiraz'ın aslında biraz milliyetçi-muhafazakar yanı vardır. Ona göre, daha temkinli siyaset yapılırdı. Ama şimdi hiç öyle bir yan kalmamış. Herkes çok sıkıntılı ve dertli. Öyle içler acısı, iç burkucu onlarca diyaloğa maruz kaldık ki çok şaşırdık. Mesela, 82 yaşında emekli bir amca vardı. Görüntü almamızı istemedi.

Eksi bilmem kaç derece soğuk havada limon satarak yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. Ama 82 yaşında ve ayakta duramıyor. 800 lira yaşlılık maaşı varmış, 142 lira da elektrik faturası gelmiş. Hani nerede bunun ısıtması, yemesi, içmesi, ilacı... 'Ben ne yapayım' diyor. Bir başkası, 'iktidar partisine oy vermedim diye muhtar bana yakacak odun kömür vermedi' diyor.

Çok içler acısı durumlar bunlar. Yani ilk kez, bir muhalefet milletvekili olarak vatandaşın şikayet etmesinden mutlu olamadım. Yemin ediyorum ağladım. Çok iç burkucu manzaralar var. Acilen bu seçim sandığının gelmesi ve bu iktidarın değişmesi gerekiyor."