İzmir’de, Uluslararası çift diploma sağlayan AP Programında Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları öğrencileri dünya çapında dereceler kazandı.

İzmirli öğrencilerin uluslararası başarısı

BİRGÜN İZMİR

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında dünya çapında başarılı olan öğrencilerden bazılarını basın ile tanıştırdı. Gençler için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Oğuzhan Özkaya, "Değerlerimizi ortaya koyuyoruz" dedi.

Özkaya, Hasan Yalçın Arıkanoğlu, Firuze Kökten, H. Yağız Kamacı, Yusuf Emre Öz, Kayla Kemertaş, Ozan Güzelırmak ve Selin Kayalı adlı öğrencilerin AP programındaki başarısının önemini şöyle vurguladı:

"Türkçe karşılığı “İleri Düzey Yerleştirme” olan Advanced Placement programının temel hedefi lise öğrencilerinin üniversite düzeyinde ders almasına olanak sağlamak. Başka bir deyişle, üniversite kampüsüne adım atmadan ders kredisi alma imkânı sağlıyor. Öğrenciler dönem içerisinde aldıkları AP derslerinden Mayıs ayında sınava girerler ve 5 üzerinden 3 ve üzeri puan aldıklarında başarılı sayılırlar. Öğrencilerimiz beş tam puan alarak anadili İngilizce olan ülkelerin öğrencilerini geride bıraktı. Programda geçer not aldıkları her ders için sertifika almaya hak kazanırlar ve üniversitede bu derslerden muaf olurlar. 4 farklı alandan sertifika almayı başaran öğrenciler de uluslararası AP diploması almaya hak kazanır ve bu diploma ile binlerce üniversiteye sınavsız geçiş imkânı elde etmiş olurlar.

Öğrenciye hem akademik hem de sosyolojik anlamda üst düzey kazanımlar sunan Advanced Placement programı, Amerika’da College Board tarafından yürütülmektedir. College Board, Amerika’da üniversite giriş sınavı olan SAT sınavlarını da hazırlamaktadır. Dolayısıyla, uyguladığımız AP Programı ile öğrencilerimizi, Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları olarak yılda 6 kere düzenlediğimiz SAT sınavlarına da katılıyor."