İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçe belediyesi ile birlikte başlattığı temizlik seferberliği büyük ilgi görüyor. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğunu selefi Aziz Kocaoğlu'ndan devralan Tunç Soyer, farklı bir belediye başkanı profili çizmeye devam ediyor

İzmirliler kentine sahip çıkıyor

NAMIK ALKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçe belediyesi ile birlikte başlattığı temizlik seferberliği büyük ilgi görüyor. Temizlik seferberliğinde 7 hafta geride kalırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte ilçe belediye başkanları da ellerine süperge alarak İzmir'in sokaklarını temizliyorlar. Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçelerinde her Cumartesi günleri yapılan temizlik seferberliğine Tunç Soyer ile birlikte ilçe belediye başkanları da katılıyor.

TUNÇ SOYER İLE GELEN İZMİR FARKI

31 Mart yerel seçimlerinde, İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğunu selefi Aziz Kocaoğlu'ndan devralan Tunç Soyer, farklı bir belediye başkanı profili çizmeye devam ediyor. “Çiçek Gibi Bir İzmir” sloganı ile 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü, Çiğli Cumhuriyet Mahallesi’nden temizlik seferberliğini başlatan Soyer, “İzmir evimiz. İzmir’in sokakları evimizin koridoru. İzmir’in parkları evimizin balkonu. Nasıl evimizi temiz tutuyorsak, kentimizi de temiz tutacağız” diyor. Tunç Soyer, “Temizliğe herkes katılsın istiyoruz. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğu iddiasını taşıyorsanız temiz olmak zorundasınız. Yere izmarit atmamalı, çöpleri ayrıştırmalıyız. Amacımız sadece mıntıka temizliği yapmak, çöp toplamak değil; bu kültürü, farkındalığı kentimizde oluşturmak. Belediye çalışanları, gönüllüler, çocuklar, kadınlar, sivil toplum kuruluşları 3 Ağustos’tan itibaren her cumartesi İzmir’in sokaklarında olacak ve şehrimizi daha temiz yapmak için birlikte çalışacağız” şeklinde konuşuyor.

İZMİRLİLER GÖNÜLLÜ DESTEK VERİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 50 temizlik aracı ve 200’e yakın personeli ile desteklenen temizlik seferberliğinde, her hafta farklı bir mahallede yürütülen temizlik çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi’nin vakumlu yol süpürme, basınçlı yol yıkama, afiş sökme araçları ile süpürme personeli görev alıyor. Yol ve kaldırımlar süpürülerek, yollar yıkanarak, çöpler toplanıyor. Bu çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin temizlik ekiplerinin yanı sıra İzmirliler de gönüllü destek veriyor. Her hafta cumartesi günü ilçenin bir başka mahallesinde kampanya sürdürülüyor. Mahalle isimleri hem afişlerle hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından duyuruluyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı sualtı dalgıç ekipleri de Cumhuriyet Meydanı’nda deniz dibinde temizlik çalışması yapacak. Deniz süpürgeleri ve kıyıdan çöp toplama ekipleri de temiz bir Körfez için yaptıkları rutin temizliği sürdürecek.

TARİHİ ÇARŞIDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Bu hafta İzmir’in Konak ilçesindeki tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yürütülen temizlik çalışmalarına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZELMAN Ana Okulları’nın öğrencileriyle birlikte tarihi çarşıda temizlik yaptı. Mini süpürge arabasının şoför koltuğuna geçen Başkan Soyer, “Yerde tek bir izmarit bile bırakmayacağız” dedi. Başkan Soyer’e, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Kemeraltı esnafı da destek verdi.

İZELMAN Ana Okulları öğrencileri, temizlik sırasında atık metaryellerden hazırladıkları müzik aletleri ve kıyafetlerle hazırladıkları ‘Sev Dünyayı’ şarkılarıyla bir gösteri gerçekleştirdi. Beş yaşındaki Emir Doğan Başkan Soyer’e "Çok mutluyum. Bu dünyayı güzel bırakmalıyız. Size teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Soyer ardından mini süpürge koltuğuna geçerek araçla süpürge yaptı. Kemeraltı’nı boydan boya dolaşan Başkan Soyer, Kemeraltı esnafıyla da sohbet etti.