İzmirliler üretici pazarında

BİRGÜN İZMİR

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İzmir Tarım Festivali’yle birlikte İzmir’de ikinci üretici pazarı da açılıyor. Kültürpark Lozan Kapısı girişinde kurulacak ve her çarşamba günü İzmir’in dört bir yanından gelen köylü ve çiftçiyi kentliyle aracısız buluşturacak üretici pazarı için kentin altı farklı noktasından servis hizmeti de sunulacak.

Tarıma ve yerel üreticiye dikkat çekmek için bu yıl üçüncü kez düzenlenen festivali, yarın 12.00’de Gündoğdu Meydanı’ndan hareket edecek renkli kortejle başlayacak. Festival yürüyüşüne kooperatifler, ziraat ve meslek odaları, üretici birlikleri, üniversiteler, Süt Kuzusu ve Abla Ağabey Kardeş Projesi’nde yer alan çocuklar, çiftçiler ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katılacak.

27 farklı ilçeden katılan tarımsal kalkınma kooperatifleri, kadın üretici birlikleri ve yüzlerce üreticinin ev ve el işi yöresel ürünlerini sergileyeceği pazarda, en lezzetli ürünler yaklaşık 100 üretici tezgâhında katılımcıların beğenisine sunulacak.

Kültürpark Üretici Pazarı, kent kırsalının sosyo ekonomik kalkınmasına destek sağlarken, köylü kentli dayanışmasını da güçlendirecek. Köylü ve çiftçiden aracısız alışveriş yapma imkânı sunduğu ziyaretçilerine de önemli bir ekonomik avantaj sunacak.